pátek 24. prosince 2010

Holandský vědci vyvinuli půl milionu euro, 'dostupné' super laser

Zajímavé novinky pohlížet http://www.engadget.com/2010/12/24/dutch-scientists-develop-half-million-euro-affordable-super-l/:
Lidi na Eindhoven University of technologie (TU / e) mít láskyplně podle jejich nejnovější příspěvek ke světu vědy jako "chudáka X-FEL." X-FEL, nebo X-ray Volný elektron-Laser, je jako super silné video mikroskop, který převádí elektrony na X-paprsky pozorovat vysokorychlostní molekulární pohyb. TU / e to super laser alternativní závisí výhradně na velmi specifické vázání elektronů udělat totéž, což umožňuje mnohem menší (to padne na stole), mnohem levnější nastavení. S odhadovanými náklady ve výši půl milionu euro, laser je stěží levné, ale je to mnohem dostupnější, než konkurence: Stanford 's X-FEL běží stovky milionů dolarů, a opatření, celý kilometr. TU / e vědci připouštějí, že jejich laser nemůže dělat všechno, co X-FEL může, ale, hej, dostanete, co si zaplatí. Do dalšího TU / e? V vepřových produktů vitro. Yummy.

Holandský vědci vyvinuli půl milionu euro, 'dostupné' super laser původně objevila na Engadget na Pá. 24 prosinec 2010 13:58:00 EDT. Přečtěte si prosím naše podmínky pro použití krmiv .

Permalink | zdroje PhysOrg | Poslat | Komentáře

Žádné komentáře:

Okomentovat