sobota 8. října 2011

Jak Zerofootprint Použití dat, aby vysoké školy zelenější

Zajímavé novinky na URL:http://feedproxy.google.com/~r/Techcrunch/~3/EaD_fsMY2PM/:
4475295872_b5d5d495f7

Poznámka redakce: Host spisovatel Joseph Puopolo je podnikatel a start-up nadšence, kteří blogy na širokou škálu témat, včetně zelených iniciativ, technologie a marketing.

Slovo "zelený" je hodil asi hodně jako komora termín popisovat udržitelné a šetrné k životnímu prostředí projektů, firmy, energie a další. Zelené oblasti stavebnictví a architektury, pro jednoho, se rozšiřují po celém světě, ale když přijde na měření jak "zelené" budovy je například zjistíme, že existuje více než několik standardů, podle nichž ke stanovení jeho účinnosti a udržitelnosti.

Zadejte Toronto-založený Zerofootprint : Čistá technologie, softwaru a služeb, což je využití konkurenční benchmarking mezi vrstevníky, které pomáhají stanovit "zelené" faktor pro danou stavbu. Ron Dembo, zakladatel Zerofootprint, tvrdí, že pokud chcete motivovat vývojáře, aby zlepšení účinnosti budov, člověk nemůže jen měřítko, vůči všem ostatním, protože každá obec má jiné klima. Tak, říká, že zakladatel Zerofootprint hodlá zaměřit na srovnání s ostatními budovami budovy v rámci Společenství k dosažení maximální efektivity Společenství.

Zerofootprint používá mapování a analýzy motoru sladit více spotřeby a využívání datových bodů, stejně jako použití síly, náklady, emise, atd., které se pak pozemky na interaktivní mapě pro snadné prohlížení. V současné době firma spolupracuje s více než 100 zákazníků, které zahrnují subjekty, jako jsou školní rady a obcí, a využití data do školní čtvrti řídit změnu ve škole, od školy.

Sledováním spotřeby energie na této místní úrovni, Zerofootprint je rychle schopen zjistit, které školy využívají větší množství energie, a tím vznikají vyšší náklady. Přes nějakou rychlou analýzu, je schopen sledovat a vidět, že školní rada může platit na dítě 2500 dolar elektřiny oproti $ 800 v jiné škole, například.

Některé z těchto rozdílů lze vysledovat na stáří domu, ale Další klíčovou součástí je chování. Díky sdílení těchto informací s hlavními zúčastněnými stranami (včetně žáků, učitelů, rodičů a správce), mohou školy pak pracovat na snížení nákladů na energii. Je naděje, že snížením nákladů na energii, je školské obvody zaměřit na využití těchto prostředků na vzdělávání, ne jen udržet v chodu.

Podle Dembo, v reálném čase prostřednictvím zpětné vazby se svým systémem, Zerofootprint již byla schopna pomoci některých škol dosáhnout 20 procent snížení spotřeby energie. On také říká, že to bylo zajímavé pozorovat reakce zúčastněných stran na zařízení, které ještě ani zapustila kořeny. Zerofootprint nedávno nasazení jejich řešení s Halton katolická okresní školní rada.

"I v časných fázích této iniciativy, jsou učitelé a ředitelé nadšeni použití
Zerofootprint nástroj pro zapojení žáků a podporovat změny v chování, pokud jde o využití energie v našich školách. Naše rada očekává, že pomocí tohoto nástroje pro sledování emisí uhlíku a snaží se neustále zlepšovat úspory energie, "říká Erin Holko, udržitelnosti životního prostředí ředitel společnosti Halton katolická okresní školní rada.

Čas ukáže, co konečný dopad bude aktivně sledovat spotřebu energie, ale je jasné, že jsou stále tah z několika úrovní zúčastněných stran. Klíčem bude zjistit, jak to překládá jak v jednotlivých regionech a ve státní správě i soukromém sektoru.

Pokud jde o náklady, minimální pro Zerofootprint instalaci je 25.000 dolarů, což platí pro analytiku a palubní deska, která pomáhají sledovat průběh v rámci orgánů

Žádné komentáře:

Okomentovat