čtvrtek 13. října 2011

AMD Buldozer neplní očekávání

Zajímavé novinky na URL:http://feedproxy.google.com/~r/Techcrunch/~3/7yJtj7FTyqU/:
header

Intel, AMD válka trvá již dlouho, a já doufám, že to bude pokračovat dále. V posledních několika letech bylo těžké na outsidera, ale s obrovským růstem v obou společností Intel s nízkou spotřebou a vysokým výkonem odvětví. Core 2 Dua vynikal, stejně jako základní i * série, a jeho poslední spotřebitelské řady Sandy Bridge aktualizace i * s, je monstrum. AMD se stále zaostává za sebou, i když z druhé strany stolu dalo by se říct, že jsem byl štiplavý v patách Intel velmi efektivně let.

Buldozer měl být platformou, která nakonec přivedlo až do rychlosti, ale to bylo odloženo na dlouhou dobu, a nyní je spuštění na méně než hvězdné hodnocení.

Já jsem odstředěné přes důkladnou-as-usual hodnocení Anand je , a závěr je, že to prostě není konkurenceschopná. HardOCP , PC výhledu, Tom je hardware a BOZP souhlasí. Ať už se jedná o syntetické nebo reálných testů, AMD je nejlepší FX procesory se nepostaví do poloviny linky Intel, nebo dokonce své vlastní procesory od loňského roku.

Je to katastrofa? Ne tak úplně: Hádám, že na nějakém místě na trati, někdo u AMD řekl: "Hele, máme k vydání někdy něco. Naši zákazníci se nebude čekat věčně. "A to navzdory skutečnosti, že mnoho zlepšení v záloze (podle plánu AMD sdílené, pravděpodobně jako jakési skryté omluva), šli na trhu s procesory, které se .

Bohužel, i přes nové architektuře a šílené počtu tranzistorů v čipu (8-jádro 8150 je cca 2 mld. Kč), výkonu a účinnosti na jádro prostě není tak dobrý. Existuje několik testů, na kterých buldozer se na Sandy Bridge stejně, jako ti, kteří skutečně optimalizovaný pro vysoké jádra počítá, ale na jedno hlavní úkoly dostane zničil.

Je tu naděje: To je jen první iteraci nové architektury, a je pravděpodobné, uvidíme, jak na nový řádek a závažné zvýšení výkonu, když Windows 8 hity. Do té doby, když buldozer procesory poskytují slušný výkon za dobrou cenu, nikdo zřejmě našli dobrý důvod, proč koupit jiné, než že nejsou Intel.

Pokud se rozhodnete koupit, dostat 8120. Je to stejné, jako křemík 8150, zdá se, ale lepší testování vzorků jsou stále 8150 značky a vyšší rychlosti hodin zásob. Pokud se vám nevadí, že dělá přetaktování sami, můžete ušetřit 50 dolarů tím, že jde s 8120 a dávat to trochu zvýšit.


Žádné komentáře:

Okomentovat