pátek 1. července 2011

Vědci vyvinuli algoritmus na řešení Rubikovy kostky všech velikostí

Zajímavé novinky na URL:http://www.engadget.com/2011/07/01/scientists-develop-algorithm-to-solve-rubiks-cubes-of-any-size/:
Počítač řešení Rubikova kostka? P'shaw. Dělat to na 10,69 sekundy ? Byl jsem tam, rekord. Ale rozlousknout jednu z libovolné velikosti? Barva nás zapůsobil. Erik Demaine MPO udělal jen to, že rozvoj algoritmus, který se vztahuje na kostky bez ohledu na to, jak náročné jejich rozměry. Docela brzy si uvědomil, že potřebuje, aby jiného úhlu, než by se standardně 3 x 3 x 3 puzzle, které jiní vědci mají řešit půjčování počítačů od společnosti Google, aby zvážila všech 43 trilionů možných tahů - strategie, známý jednoduše jako "hrubou silou". Jak si dokážete představit, že to není zrovna schůdné řešení, když zápasí s 11 x 11 x 11 krychle. Tak Demaine a jeho tým usadil na přístupu, který je vlastně riff na jeden běžně používaný nadšenci Rubik, kteří by se mohli pokusit přejít náměstí do jeho požadované polohy přičemž zbytek kostky v nezměněné podobě, jak je to možné. To je nudný způsob, jak jít, samozřejmě, tak místo toho vědci seskupeny několik cubies, že všechny nezbytné jít ve stejném směru, což je taktika, která snižuje počet tahů faktorem log n, n představuje délku některého z krychle o stranách. Vzhledem k tomu, stěhování jednotlivých cubies do ideální místo vyžaduje řadu kroků roven n ², konečný algoritmus je n? / Log n. Kdybychom ztratili jste non-matematické obory s tím vzorcem, ujistil, že ostatní vědci očekávají, lidé nebudou schopni aplikovat přímo samo o sobě, i když to říkají, že to mohlo pomoci kostky řešitelů vylepší své strategie. Jiné to, že vše, co tam snaživé žáky, jste stále na vlastní pěst s 20 x 20 x 20.

Vědci vyvinuli algoritmus na řešení Rubikovy kostky všech velikostí původně objevila na Engadget na pá. 01.07.2011 12:57:00 EDT. Přečtěte si prosím naše podmínky pro použití krmiv .

Permalink | zdroj New Scientist | Přeposlat | Komentáře

Žádné komentáře:

Okomentovat