pátek 1. července 2011

Molekulární fosílie RNA světa

Zajímavé novinky na URL:http://feeds.arstechnica.com/~r/arstechnica/everything/~3/ebmzu9XmyJI/a-molecular-fossil-of-the-rna-world.ars:

Po mnoho let, vývoj bílkovin (tzv. překlad) vypadal jako kousek kuřete a vejce problém. Komplex, který katalyzuje překlad, ribozomu, obsahuje RNA a proteiny, které působí tak trochu paradox: jak se první bílkoviny se tehdy, pokud je jejich výroba vyžaduje ribozomu na bílkoviny? Před několika desítkami let, Francis Crick navrhl jednoduché řešení, kde se chemické reakce, které odkazují řetězec aminokyselin v proteinu katalyzované RNA. Ale na mnoho let, byl tento návrh do značné míry ignorovali, jak se mnozí předpokládali, že ribozomální RNA se trochu více, než sloužit jako lešení pro komplexu bílkoviny.

Ale postupem času, kousky biochemické důkazy naznačily Crick mohly být k něčemu, protože naznačil, že ribozomální RNA by mohl být o něco více než inertních lešení. Nakonec, nezvratný důkaz přišel, když vědci s konečnou platností stanoví strukturu neporušený ribosomu a nachází aktivní místo. Nebyly zjištěny žádné proteiny, na místě, prostě RNA.

Přečtěte si zbytek tohoto článku ...

Přečtěte si komentáře k tomuto příspěvku


Žádné komentáře:

Okomentovat