pátek 1. července 2011

Kdo vyhrál 6000 + Nortel patenty? Apple, RIM, Microsoft - ale všichni Google

Zajímavé novinky na URL:http://feedproxy.google.com/~r/Techcrunch/~3/cgO6wmFbxlY/:

Když Google se poprvé "trójského koně" nabídku na portfolio patentů Nortel na začátku dubna, to bylo všechno, ale předpokládali, že se zatlačit a vyhrát práva k patentům. Oni byli téměř jediný zájemce - RIM a Apple se určitě zapojeny - ale po ministerstvu spravedlnosti rychle schválila Google při podávání nabídek, se zdálo, že mnozí (včetně mnoha v Google), že by zvítězit. Není tomu tak.

Místo toho, Nortel má oznámila dnes večer, že konsorcium vyhrálo nabídky na cenu v hotovosti 4,5 miliardy dolarů. Tak kdo je v tomto sdružení? Apple, Microsoft, RIM, Sony a další - v podstatě je to každý, ale Google, zdá se.

Ouch.

To znamená, že více než 6000 patentů, se nyní v rukou tito výherci. A to něco naštve pro Google, protože prohrál nabídky znamená, že kontrola ještě méně než 1000 patentů. A to zase znamená soudy. Stejně jako v Google bude Dostávám žalován proto, že jsou zranitelní. To není dobrá zpráva pro Google, ale je to tak, jak to bude. No, za předpokladu, že soud schválí nabízení výsledků.

Dohoda ještě podléhá přezkumu soudu ve Spojených státech a Kanadě. A vzhledem k tomu, že společnosti, "vyhrál", zdá se pravděpodobné, že dlouhou proběhne revize. Microsoft a Apple výhry budou pravděpodobně nejvíce přezkoumá, pokud dva z nich těžit maximum z výsledků aukce. Google má zatím vydat prohlášení v této věci, ale můžete se vsadit, že bude lobby proti výsledky aukce.

Nortel doufá, že k uzavření procesu 3. čtvrtletí roku 2011. Hodně štěstí.



Žádné komentáře:

Okomentovat