středa 8. června 2011

Periodická tabulka vítá dva nové, ultraheavy prvky, porota ještě ven na jména

Zajímavé novinky na url:http://www.engadget.com/2011/06/08/periodic-table-welcomes-two-new-ultraheavy-elements-jury-still/:
Pokud narazíte do periodické tabulky prvků dnes, ujistěte se, že dát mu srdečně Mazel Tov, protože je to jen přivítala dva nové členy rodiny. Včera, Mezinárodní unie pro čistou a užitou chemii (IUPAC) úředně uznanými prvky 114 a 116, připsání objev vědců z institutu společného Ruska pro jaderný výzkum a Lawrence Livermore National Laboratory v Kalifornii. Chlouba atomová hmotnost 289 a 292, respektive nový muž-vyrobené doplňky jsou nyní nejtěžších prvků v záznamu, zadření pásu od copernicium (285) a Roentgenium (272). Stejně jako u většiny těžké váhy, ale i úpadek za méně než sekundu, takže je obtížné pro výzkumné pracovníky, aby si přehled o svých chemických vlastností. Přesto, jak prý dost důvěryhodnost přežít IUPAC tříletý proces přezkumu, dláždit cestu pro skutečnou zábavu začít. V tuto chvíli je 114 a 116 známou spíše chladně, jako ununquadium a ununhexium, respektive, i když jejich jména budou nakonec jazzed se - tak nějak. Ruský tým již navrhla flerovium pro 114 (po sovětském jaderném fyzikovi Georgy Flyorov), a pro 116, Moskva-inspiroval moscovium, což zní více jako po holení pro zvláště macho chemiky. IUPAC bude mít konečné slovo v této věci, i když jeden člen výboru řekl navrhovaných jmen by mohly být schváleny, pokud "to není něco, co moc divné." Hlava kolem přestávka na plný a poněkud otupělý PR.

Pokračovat ve čtení Periodická tabulka vítá dva nové, ultraheavy prvky, porota ještě ven na jména

Periodická tabulka vítá dva nové, ultraheavy prvky, porota ještě ven na jména původně objevila na Engadget na St. 08.06.2011 16:22:00 EDT. Přečtěte si prosím naše podmínky pro použití krmiv .

Permalink

Žádné komentáře:

Okomentovat