středa 8. června 2011

Evropa je první solární vlak tunelem vejde na belgické vysokorychlostní linky (video)

Zajímavé novinky na url:http://www.engadget.com/2011/06/07/europes-first-solar-powered-train-tunnel-goes-live-on-belgian-h/:
Cesta vlakem z Paříže do Amsterdamu nesmí být nejmalebnější evropských železničních tras, ale je to jediný schopný spojovat úžasnou sílu Slunce - pro dvě míle, minimálně. Včera, inženýři v Belgii oficiálně zapnutý první evropské sluneční-poháněl vlak tunelem, kostra 2,1-mil úsek trati spojující města Osvětlení Mokum. Instalace je 16.000 solárních panelů budou použity na 50 procent energie potřebné k provozu v blízkosti hlavního nádraží v Antverpách a poskytovat zvláštní šťáva pro vysokorychlostní vlaky a tradiční. Původně vyvinuta k ochraně cestujících před padajícími stromy v lese starověký, je projekt Očekává se, že vyrobit až 3.3MWh elektřiny za rok, zatímco snížení roční emise CO2 přibližně o 2400 t. Rychlost kolem přestávce pro některé vzdušné záběry z tepny, spolu se stručným PR od Enfinity - belgické energie z obnovitelných zdrojů společnosti, která pomohla uvést do života.

Pokračovat ve čtení Evropa je první solární vlak tunelem vejde na belgické vysokorychlostní linky (video)

Evropa je první solární vlak tunelem vejde na belgické vysokorychlostní linky (video) původně objevila na Engadget na út. 07.6.2011 17:41:00 EDT. Přečtěte si prosím naše podmínky pro použití krmiv .

Permalink The Guardian | | Poslat | Komentáře

Žádné komentáře:

Okomentovat