pondělí 20. června 2011

British Library a Google Books partner k digitalizaci 250.000 mimo autorského díla

Zajímavé novinky na URL:http://www.engadget.com/2011/06/20/british-library-and-google-books-partner-up-to-digitize-250-000/:
Oh papír, Ye Olde ochránce lidské moudrosti, kultury a historie, proč je nutné tak křehké a objemné? Není to otázka, ptáme se sami sebe každý den, pravda, ale když mluvíte o Britské knihovny je rozsáhlá sbírka svazky z 18. a 19. století, ty knihy, brožury a časopisy se vyrovnat docela rychle. Naštěstí Google digitalizace knih Projekt přišel na pomoc zmatené výzkumníků, s novou spolupráci s British Library, která bude mít za následek dostupnost digitálních kopií děl z tohoto období - trvat době francouzské a průmyslové revoluce, Krymská válka, vynález telegrafu, a konec otroctví. Celkem, asi 250,000 takové položky, z nichž všechny dlouhé nevztahují autorská práva, najde domov na Books Google a Britská knihovna webové stránky a Google dokonce byl tak laskav, že ponese veškeré náklady na jejich přeměně na web přístupný skvosty znalosti. Skok přes přestávku podobně digitální tiskové zprávě.

Pokračovat ve čtení British Library a Google Books partner až do 250.000 digitalizaci mimo autorského díla

British Library a Google Books partner k digitalizaci 250.000 mimo autorská práva, původně objevila na Engadget na po. 20 červen 2011 07:38:00 EDT. Přečtěte si prosím naše podmínky pro použití krmiv .

Permalink The Daily Telegraph | zdroj Britská knihovna | Přeposlat | Komentáře

Žádné komentáře:

Okomentovat