středa 7. září 2011

Vědci je nejmenší na světě jediné molekuly elektromotor

Zajímavé novinky na URL:http://www.engadget.com/2011/09/06/scientists-develop-the-worlds-smallest-single-molecule-electric/:
Větší je určitě lepší, když přijde na svět první singl, molekuly elektrický motor, který opatření na jednoho nanometru široká - na pohled, že vůle viset na levé oko je asi 60.000 krát větší. Single-molekula motory byly použity pro let, ale nová metoda používá při nízkých teplotách skenovacího tunelového mikroskopu na moc a kontrolu molekuly efektivněji. V budoucnu by vědci mohli využít technologie pro věci, jako je laboratorní on-a-chip zařízení , miniaturní zařízení, lékařské testy, které vyžadují motoru prosadit tekutiny malé dýmky. Tufts vědci zodpovědný za objev varují, že praktické použití je ještě kus cesty pryč, ale naděje, že bude zádrhel Guinness světový rekord , bez ohledu na to. Po vyslechnutí zprávy, jak Malíček a mozek se cítí zcela jisti, více o své celoživotní cíle.

Vědci je nejmenší na světě jediné molekuly elektromotorem původně objevila na Engadget na út. 06.9.2011 19:33:00 EDT. Přečtěte si prosím naše podmínky pro použití krmiv .

Permalink New Scientist | zdroj Tufts | Přeposlat | Komentáře

Žádné komentáře:

Okomentovat