úterý 5. července 2011

Japonští vědci objevit masivní ložiska vzácných zemin, Čína štětiny

Zajímavé novinky na URL:http://www.engadget.com/2011/07/04/japanese-scientists-discover-massive-rare-earth-deposits-china/:
Čínská kontrolu nad vzácných zemin na trhu není příliš mnoho problémů, kterým čelí v posledních několika letech, ale to může změnit, a to díky velký objev v Japonsku. Geologové říkají, že odhalili rozsáhlou nové naleziště vzácných nerostů, pohřben v mořském dně asi 20,000 metrů pod povrchem Tichého oceánu. Hlavní řešitel Yasuhiro Kato odhaduje, že vklady obsahovat kdekoli od 80 do 100 miliard tun vzácných zemin, které, pokud komerčně životaschopné, může představovat vážnou hrozbu pro Číny globální hegemonie . Nedostatků v zásobování a agresivní čínské kontroly vývozu se spojily, aby zvýšení cen na světových trzích v posledních letech, hodně k mrzutosti výrobců, kteří se spoléhají na kovy vyrábět chytré telefony, tablets a celou řadu dalších pomůcek. Ale analytici předpovídají vzácný přebytek v příštích letech a Japonska důlní průmysl nyní připravena pro případné oživení, výhled je jistě dívá hodně jasnější.

Japonští vědci objevit masivní ložiska vzácných zemin, Čína štětinami původně objevila na Engadget na po. 04.07.2011 21:01:00 EDT. Přečtěte si prosím naše podmínky pro použití krmiv .

Permalink | zdroj BBC | Přeposlat | Komentáře

Žádné komentáře:

Okomentovat