neděle 12. června 2011

Zahraniční vlády údajně za kybernetických útoků na MMF

Zajímavé novinky na url:http://feeds.arstechnica.com/~r/arstechnica/everything/~3/s_v6cz0QYLk/foreign-government-allegedly-behind-cyberattack-on-imf.ars:

Mezinárodní měnový fond trpěl "závažné porušení" dříve v tomto roce, který umožnil hackerům přístup "velké množství" údajů, zaměstnanců a členů bankovní rady bylo řečeno, e-mailem minulý týden. Organizace neprovedla žádné veřejné prohlášení, ale zdroje mluví o New York Times řekl, že porušení trvalo několik měsíců, se zdroj "obeznámený s útokem" řekl Bloomberg , že útok byl dílem neuvedené cizí vládě.

Zaměstnanci bylo řečeno, že podezřelý soubor převody byly zjištěny před dvěma týdny, a že tyto byly spojeny s ohrožena stolní počítač v rámci MMF. Oni byli také ujistil, že neexistuje žádný důkaz, že osobní údaje, bylo přijato nebo že by se stali obětí podvodu.

Hacky předcházejí zatčení výkonný ředitel MMF Dominique Strauss-Kahn na základě obvinění ze sexuálního assualt. MMF má podrobné finanční údaje o zahraničních ekonomik, stejně jako dokumentaci jednání a diskuse s těmito zeměmi, z nichž většina je soukromá a citlivá, a to je to informace, které byly s největší pravděpodobností cíl. Ostatní finanční instituce jako francouzské ministerstvo financí a kanadské ministerstvo financí a ministerstvo financí rada také byli obětí krádeže dat-hacks v tomto roce.

Možná, svědčící o hacktivist skupiny rostoucí reputace, interní sdělení uvedl, že vniknutí nebyl připojen na Anonymní. Mezinárodní měnový fond používá tokeny RSA SecurID, a ačkoli oni mají být nahrazen po JAR byl napaden a kritické SecurID byla ohrožena , memo řekl, že nic nenasvědčuje tomu, že kompromis SecurID hrála roli. Jako preventivní opatření, Světová banka zavřel jeho připojení k síti, aby MMF.

V prohlášení, Mezinárodní měnový fond uvedl, že to byl "plně funkční" a byl v současné době vyšetřuje incident, a Mezinárodní měnový fond byl se zapojil do tohoto vyšetřování FBI.

Přečtěte si komentáře k tomuto příspěvku


Žádné komentáře:

Okomentovat