neděle 12. června 2011

Detroit DIYer kuchaři se silnější, lehčí oceli, hanbou vědci

Zajímavé novinky na url:http://www.engadget.com/2011/06/11/detroit-diyer-cooks-up-stronger-lighter-steel-shames-scientist/:
Flash bainit
Byste být odpuštěno pro zamítnutí amatérské metalurg když on prohlašoval, že se zlepšila na pravděpodobně dokonalosti technologii výroby oceli. Ale Flash bainitu, vytvoření podnikatele Detroit Gary Cola, ohromil tým inženýrů Ohio State University otáčením staletí slitiny zpracování na jeho hlavě. Místo toho, vytápění kovu pro hodiny nebo dny, to dobře vybavené-DIYer posílil teplotu - rychle pečení, poté se ochladí plechy z oceli, které se 7-procent silnější než jiné formy a tvrdší než některé slitiny titanu. Flash bainitu je také tvárnější než jiné oceli, což umožňuje, aby mačkal více než lámání - ideální pro absorbování dopady. Zřejmě to znamená, pevnější a lehčí vozy, notebooky, a obrněných vozidel, ale od té doby, proces trvá všech asi 10 sekund, to je také energeticky účinnější a levnější než tradiční výrobu oceli. Nyní, kdo má číslo výbor Nobelovu cenu?

Detroit DIYer kuchaři se silnější, lehčí oceli, hanbou vědci původně objevila na Engadget na So. 11.06.2011 17:02:00 EDT. Přečtěte si prosím naše podmínky pro použití krmiv .

Permalink | zdroje EurekAlert | Poslat | Komentáře

Žádné komentáře:

Okomentovat