úterý 28. června 2011

Proč taková zima? Poslední útočiště lesů Antarktidy

Zajímavé novinky na URL:http://feeds.arstechnica.com/~r/arstechnica/everything/~3/tojVP6ddR6s/why-so-cold-the-demise-of-antarcticas-forests.ars:

Víme, že Antarktida jako bezmezně studené pustině, vhodné pro malé za tučňáky a pošetilých vědců. Ale to nebylo vždy tak. Občas v dávné minulosti, deskové tektoniky a teplejší podnebí se spojili ke krytí Antarktidy se zelenými lesy, dinosaurs, a dokonce i vačnatci. Článek publikovaný v PNAS poslední detaily přechodu z obytných kontinentu do obytné ledovce, která se rozvinula v průběhu posledních 40 milionů let. Jeho výsledky popisují ekosystémů, které přežily v posledních unglaciated rohu Antarktidy před ledového příkrovu smetla poslední zbytky pozemského života.

K dosažení tohoto cíle, tvůrčí tým kniha stanovuje číst historii zaznamenány v sedimentech kolem Antarktického poloostrova (Antarktida je "ocas"), který by byl poslední kus kontinentu, na které se ledového příkrovu. Oni používali seismické zobrazení sedimentárních vrstev offshore k identifikaci míst s sedimenty z požadované věkové rozmezí.

Přečtěte si zbytek tohoto článku ...

Přečtěte si komentáře k tomuto příspěvku


Žádné komentáře:

Okomentovat