úterý 28. června 2011

Chromozom končí vázané na historii života, chronická onemocnění

Zajímavé novinky na URL:http://feeds.arstechnica.com/~r/arstechnica/everything/~3/PWxgLMM-k1Q/chromosome-ends-tied-to-life-history-chronic-diseases.ars:

University of Liz Blackburn California-San Francisco má její nositel Nobelovy ceny za studie, které identifikoval specializované bit strojů, nazvaný telomeráza, který udržuje konce chromozómů, který by jinak byl čekal zmenšit pokaždé buňka se dělí. Smrštění, že je myšlenka stanovit limit na počet buněčných dělení, které se mohou objevit v normálních buňkách, a cena uznal, že jeho opětovné vypadá, že je nutný krok v transformaci na rakovinné bujení. Blackburn ale používá ji mluvit Lindau laureátů Nobelovy ceny jednání tvrdili, že všechny druhy nemocí byly spojeny se změnami aktivita telomerázy, a že chromozom končí poskytovat odečet osobní životní příběh. A ona má robot, který je zaneprázdněn generování dat k zálohování ji.

Bakterie a Archea mají kruhové chromozómy, který zajistí, že DNA nemá žádné volné konce v těchto buňkách. Komplexní buňky eukaryot mají lineární chromosomy v jádře. To vytváří dva problémy. Schopnosti reparace DNA buněk by měl na konci, nebo telomery, z chromozomů jako místo, kde chromozom porušil, a snaží se ho opravit. Kromě toho, enzymy, které kopie DNA nejsou schopni začít kopírovat na konci kousek DNA. A tak, když buňka kopírování DNA, bude kopírování nutně ignorovat některé z konců chromozomů.

Přečtěte si zbytek tohoto článku ...

Přečtěte si komentáře k tomuto příspěvku


Žádné komentáře:

Okomentovat