úterý 10. května 2011

WSJ: Microsoft koupit Skype za $ 7 miliard. Zbytek světa: za reálné?

Zajímavé novinky na url:http://feeds.arstechnica.com/~r/arstechnica/everything/~3/YgiHFB2G-i0/wsj-microsoft-to-buy-skype-for-7bn-rest-of-world-for-real.ars:

Jen pár dní poté, co zprávy, že Google a Facebook byl zájem o partnerství s, a možná i nákup VoIP společnosti Skype, přijde požadavek z Wall Street Journal, že Microsoft plánuje koupit společnosti za 7 miliard amerických dolarů, v hodnotě dohody blíže k 8 miliard dolarů poté, co Skype dluhy jsou brány v úvahu. To odráží dřívější zvěsti o Microsoft-Skype řešení publikoval GigaOm . Inzerát by mohla být podána již v úterý.

Update: Je to nyní potvrdil tím, AllThingsD, transakce se odhaduje na zhruba 8,5 miliard dolarů, se tisková zpráva je očekávána v 5 hodin tichomořského času.

V loňském roce Skype měl příjmy 860 milionů dolarů, na kterých vykázala provozní zisk 264 milionů dolarů. Nicméně, to celkově udělal malou ztrátu, na 7 milionů dolarů, a měl dlouhodobý dluh 686 milionů dolar. 7 miliard dolarů kupní ceny by představovalo obrovské prémie za $ 3-4 miliard domníval, ve Facebooku a Google zabývá.

Přečtěte si zbytek tohoto článku ...

Přečtěte si komentáře k tomuto příspěvku


Žádné komentáře:

Okomentovat