úterý 26. dubna 2011

Výzkumníci se o krok blíž k nervové-kontrolované bionické nohy pro bezpečnější mobility

Zajímavé novinky na url:http://www.engadget.com/2011/04/26/researchers-take-one-step-closer-to-neural-controlled-bionic-leg/:
Mysl-kontrolované protetickou nohu Viděli jsme náš spravedlivý podíl protetického zbraní a počítačová rozhraní operoval s trochu více než palba synapse, ale nohy? Jsou to jiný příběh: vyvážení a hnací pytel (většinou) z masa a kostí, je mnohem složitější úkol, než jen vyzvednout sendvič. Naštěstí, Rehabilitační ústav v Chicagu Centrum pro Bionic medicíny je teď o krok blíže k myšlení-kontrolovaný dolní končetiny-protetika. Jako na obrázku tady, brzy výzkumníci 'simulace ukázaly, že po amputaci mohl řídit virtuální koleno a kotník s 91-procent přesnost, prostřednictvím softwaru pro rozpoznávání interpretovat elektrické signály ze přes devět různých svalů ve stehně - pacienti přemýšlet o pohybu, tak se rozsvítí nervy v různých vzorech k označení různých pohybů. Konečným cílem je připojit bionické nohy přes stejným způsobem, který by nabízel větší rozsah pohybu než stávající protetiky, dělat úkoly, jako je chůze po schodech nahoru a dolů bezpečnější. Nyní vše, co potřebujeme, je čtyřnásobný amputací ochoten vyzvednout odznak a plácnutí na oko-tracking microdisplay .

Pokračovat ve čtení Výzkumníci se o krok blíž k nervové-kontrolované bionické nohy pro bezpečnější mobility

Výzkumníci se o krok blíž k nervové-kontrolované bionické nohy pro zvýšení bezpečnosti pohybu původně objevila na Engadget na út. 26 duben 2011 10:59:00 EDT. Přečtěte si prosím naše podmínky pro použití krmiv .

Permalink Slashdot | zdroje Rehabilitační ústav v Chicagu | Poslat | Komentáře

Žádné komentáře:

Okomentovat