úterý 26. dubna 2011

DARPA nové pozorování vesmíru dalekohledem bude mít naše satelity bezpečí z mezihvězdného trosek

Zajímavé novinky na url:http://www.engadget.com/2011/04/26/darpas-new-space-surveillance-telescope-will-keep-our-satellite/:
Co je to v nebi? Pták? Letadlo? Oh, je to jen nějaký smetí plovoucí kolem v prostoru, které představují velké nebezpečí pro naše vojenské špionážní satelity. Chcete-li pomoci dávat pozor na to, inženýři v DARPA , MIT a letecké síly mají rozpoutal novou 110 milionů dolarů dalekohledem, která byla v pracích na devět let. Nových pozorování vesmíru dalekohledem (SST) je schopna poskytnout široký-úhel výhled díky obloze Země na zakřivené CCD. To umožňuje masivní 3.5m f/1.0 clony a nastavení expozice, zachycení více světla v den, kdy si průměrný rozsah může být v týdnu. Jako součást vesmíru Air Force Surveillance Network (SSN), dalekohled je primární úkol bude dávat pozor na jakékoliv mikrosatelitů, meteory či jiných cizích trusu pohybuje při stejné rychlosti, při které se Země otáčí. Systém vyvinula své první snímky na začátku tohoto roku a letecké síly může nakonec místo SSTs po celém světě, vytvářet 360-stupňové dozoru deku a jít dlouhou cestu směrem k udržení naší spycraft teplé, útulné a bezpečné z galaktických nebezpečí.

Pokračovat ve čtení DARPA nových pozorování vesmíru dalekohledem bude mít naše satelity bezpečí z mezihvězdných trosek

DARPA nové pozorování vesmíru dalekohledem bude mít naše satelity bezpečí z mezihvězdného úlomky původně objevila na Engadget na út. 26 duben 2011 16:49:00 EDT. Přečtěte si prosím naše podmínky pro použití krmiv .

Permalink PhysOrg | zdroje DARPA | Poslat | Komentáře

Žádné komentáře:

Okomentovat