úterý 19. dubna 2011

NASA ceny 270 milionů dolarů na SpaceX a další komerční lety do vesmíru podniky

Zajímavé novinky na url:http://www.engadget.com/2011/04/19/nasa-awards-270-million-to-spacex-and-other-commercial-spacefli/:
NASA dal jeho pečeť (a spoustu peněz), aby SpaceX a další tři soukromé společnosti, jako součást svého obchodního posádky rozvoj (CCDev2) iniciativu - program navržen tak, aby tlak na rozvoj americké komerční spaceflight. Agentura udělil celkem 270 milionů amerických dolarů na čtyři šťastní výherci, s Boeing příjem 92,3 milionu dolarů na pomoc rozvíjet svůj CST-100 kapslí design, a Sierra Nevada Corporation sbírat 80000000 dolary, které budou směřovat do své kyvadlové-jako Dream řemeslo Lovce. Nejmenší cenu ($ 22 milionů EUR) šel do 'Blue Origin Jeff Bezos , který je údajně snaží vytvořit kužel-formoval plavidlo, které může nést členů posádky do propasti. A pak, samozřejmě, je tu SpaceX, hrdý příjemce pohodě 75000000 dolar ve fondech NASA. Kalifornie-založená společnost již úspěšně zahájila své rakety Falcon 9 a Dragon kapsle , a je v současné době pracuje na Falcon těžký - "svět je nejsilnější rakety." příběh-řemeslo ohlašoval jako 22 NASA navíc těsto by mělo dát trochu podpoří projekty SpaceX, ale finanční prostředky jsou závislé na zlepšení posádky-nosnosti Dračí, které mají být provedeny v průběhu příštího roku. Pokud vše půjde dobře, můžeme vidět jeden z těchto společností zahájila intergalaktický 'taxi' služba v polovině tohoto desetiletí. Sedlo!

NASA ceny 270 milionů dolarů na SpaceX a další komerční lety do vesmíru podniky původně objevila na Engadget na út. 19 duben 2011 16:54:00 EDT. Přečtěte si prosím naše podmínky pro použití krmiv .

Permalink BBC | zdroje NASA | Poslat | Komentáře

Žádné komentáře:

Okomentovat