úterý 19. dubna 2011

HECTOR hmyzu-inspiroval hexapod chodící robot je hladký operátor (video)

Zajímavé novinky na url:http://www.engadget.com/2011/04/19/hector-insect-inspired-hexapod-walking-robot-is-a-smooth-operato/:
Viděli jsme některé spíše noční můra-indukovat roboty inspirované hmyzem , ale opět, lidé v Německu univerzity v Bielefeldu podařilo zase něco neodmyslitelně strašidelný do poněkud lehkovážné záležitost . HECTOR, nebo hexapod kognitivní autonomně operačního robota, byl navržen tak, aby pomoci jeho tvůrci pochopit, jak přesně skutečná zvířata dokáží pohybovat tak elegantně. Fyzicky mluvit, HECTOR sportovní šest noh, s 18 spojů v celkem, které vyčnívají z exoskeleton z uhlíkových vláken vyztuženého plastu. Jeho nohy jsou uvedeny spíše život-jako rozsah pohybu poskytuje speciální sadu "elastické společných jednotek" a série "biologicky inspirované" algoritmy, a jeho exoskeleton mohou nést náklad o hmotnosti 30 kg - robot sám váží pouhých 12 kilogramů. A co víc, je HECTOR postavený učit se ze svých zkušeností. Dobře, tak tři nohy robotický hmyz, který může nést téměř trojnásobek jeho hmotnosti se zvukem druh strašidelné ve zpětném pohledu, ale HECTOR skutečně mají některé hladké pohyby. Můžete podívat sami na videu po přestávce.

Pokračovat ve čtení HECTOR hmyzu-inspiroval hexapod chodící robot je hladký operátor (video)

HECTOR hmyzu-inspiroval hexapod chodící robot je hladký operátor (video) původně objevila na Engadget na út. 19 duben 2011 03:17:00 EDT. Přečtěte si prosím naše podmínky pro použití krmiv .

Permalink Gizmag | zdroje Bielefeld univerzita | Poslat | Komentáře

Žádné komentáře:

Okomentovat