pátek 29. dubna 2011

Americký nejvyšší soud říká, že společnosti mohou platnost rozhodčí na třídu-jedná spotřebitelů

Zajímavé novinky na url:http://www.engadget.com/2011/04/28/us-supreme-court-says-companies-can-force-arbitration-on-class-a/:
Před dnes, kalifornský spotřebitelé byli volní ignorovat rozhodčí doložky zastrčený v drobným písmem každého AT & T zakázky na služby, protože právo státu prohlásil nich nehorázné - který držel soudu otevřené dveře do třídy-působí spotřebitelům. Nicméně, v otázce, která bezpochyby potěší AT & T a další z jeho branže, nejvyšší soud v zemi zbavila stavy jejich silách, aby tak zabránilo arbitráž s jeho rozhodnutí v AT & T mobility LLC v. Concepcion. Ve stanovisku napsal soudce Scalia (na snímku), Supremes řekl, že Federální arbitrážní zákon byl přijat na podporu rozhodčího řízení je rychlé a snadné řešení sporů, a oni nemohli mít Kalifornii (nebo jakýkoli jiný stát) v rozporu s vůli Kongresu tím, že zdlouhavé skupina sporů, kdy strany již dohodly na soukromé arbitráži. To znamená, že společnosti mohou přinutit zákazníky, aby své pohledávky individuálně rozhodovat namísto spojení do souboru high-dolar třídy-soudy akce, bez ohledu na to, co státní zákony říkají. Hádej, ty ve velkém měřítku sporů právníci budou muset hledat práci jinde najít finanční prostředky pro jejich další Ferrari.

Americký nejvyšší soud říká, že společnosti mohou platnost rozhodčí na třídu-jedná spotřebitelů původně objevila na Engadget na čt. 28 duben 2011 17:37:00 EDT. Přečtěte si prosím naše podmínky pro použití krmiv .

Permalink Ars Technica | zdroje SCOTUS [PDF] | Poslat | Komentáře

Žádné komentáře:

Okomentovat