neděle 27. března 2011

Vakcína úspěch ostruhy černému kašli comeback

Zajímavé novinky na url:http://feeds.arstechnica.com/~r/arstechnica/everything/~3/tkRIAG6MWFc/whooping-coughs-comeback-not-only-due-to-vaccination-rates.ars:

Došlo k poklesu proočkovanosti v reakci na obavy neopodstatněné bezpečnost , ale tam to bylo trochu jiné dynamické, když přijde na jeden konkrétní onemocnění: černý kašel, způsobený Bordetella pertussis. V oblastech, kde očkování je nevyzpytatelný, jako je Afrika, je černý kašel odhaduje, ze způsobí tolik jako 170.000 úmrtí ročně, mnoho z nich u dětí. Nicméně, ve většině rozvinutých národech, agresivní očkovací programy, přinesl nemoc pod kontrolou 1970. Ale asi o deset let později, ceny začaly opět růst, a tam to bylo trochu nad tím, proč argument.

Autoři studie, která byla zveřejněna tento týden PNAS na vědomí, že tam bylo něco neobvyklého o nemoci oživení. Před očkování, onemocnění zasáhlo především děti do 10 let, od jeho návratu, ale vrchol doby infekce byl 13, a lidé ve věku 20 až 50 let jsou nyní smluvními onemocnění i přesto, že bylo očkováno.

Práce ukazuje, že tři vysvětlení bylo navrženo pro tento posun: lepší diagnostika, vývoj kolem vakcíny B. černý kašel, a časové zpoždění, po kterém se vakcína účinnost postupně klesá. Autoři pro poslední z nich, protože předchozí práce ukázaly, že se u očkovaných jedinců, když jsou vystaveny B. kašli, může ukázat zvýšení protilátek proti ní, aniž by vlastně rozvoj příznaků. Tak, oni používali matematický model ukázat, že pokles v účinnost vakcíny může produkovat druh chování vidět v reálném světě.

Co se vlastně stane, je, že zatímco očkování ceny jsou mírné, je tu dost patogenu kolem důsledně re-vystavit očkovaných jedinců, poskytuje jim podporu. Poté, co se stane důkladné očkování dost, nicméně, to příležitost pro zvýšení zmizí, takže děti náchylné, pokud se dostanou vystaven v pozdějších letech. V jejich modelu, vědci zjistili "velké-amplituda víceletých cyklů", což znamená ojedinělé ohnisek druhu, které jsou vidět na středních školách.

V reakci na tyto trendy, Massachusetts se stal jedním z prvních států, kdo vyžaduje přeočkování dětí na střední škole ve věku. model autorů 'znamená, že by to mělo být účinné na snížení celkové incidence, ale bude dělat jen málo pro ochranu nejzranitelnějších osob: pre-očkování dětí, kteří mohou vyzvednout nemoci od rodičů. Autoři naznačují, že dává náplň na nastávající rodiče mohou být lepší přístup, pokud peníze, nebo zdroje nejsou k dispozici dělat obojí.

PNAS, 2011. DOI: 10.1073/pnas.1014394108 ( O DOI ).

Přečtěte si komentáře k tomuto příspěvku


Žádné komentáře:

Okomentovat