čtvrtek 3. března 2011

Údajné WikiLeaker mohl čelit trestu smrti

Zajímavé novinky na url:http://feeds.arstechnica.com/~r/arstechnica/everything/~3/Y2KAawVkPEQ/alleged-wikileaker-could-face-death-penalty.ars:

Podle nové zprávy z NBC News, PFC. Bradley Manning, voják, který prý dal "úniky" v WikiLeaks, mohl čelit trestu smrti. Ve středu vláda USA podala 22 nových obvinění proti Manning, z nichž jedna-"napomáhání nepříteli"-je hrdelní zločin. NBC také zprávy, že vojenští prokurátoři bude pravděpodobně usilovat o život ve vězení, a ne trest smrti, pokud Manning je odsouzen na tento poplatek. Manning by také nečestně propuštěn.

Manning právní zástupce má blogu se ještě dnes s kopii stanov, která by mohla dát pryč Manning pro život. Článek 104 Uniform Code vojenské spravedlnosti, "Pomoc Enemy-Dát Intelligence Enemy", zakazuje dávat k nepříteli, kde "inteligence" je definován jako informace, které jsou "pravdivé, alespoň částečně."

To zatím není jasné, že čl. 104 poplatek skončit jen válečný soud. Podle výše uvedeného blogu, to bude až do článku 32 vyšetřovatel určit, která z nových poplatků Manning skončí skutečně čelí u soudu.

Přečtěte si komentáře k tomuto příspěvku


Žádné komentáře:

Okomentovat