čtvrtek 3. března 2011

Malware v Google Android Market zdůrazňuje zranitelnost

Zajímavé novinky na url:http://feeds.arstechnica.com/~r/arstechnica/everything/~3/HAUTwM3vJQc/malware-in-android-market-highlights-googles-vulnerability.ars:

Google odstranila 21 žádostí z Android Market poté, co bylo zjištěno, že aplikace tajně nainstalován malware. Samotné aplikace včetně pirátských a přejmenované verze legitimní software Android, který byl upraven, aby obsahoval malware a pak nabídl zdarma na trhu. Společně 21 programů obdržela více než 50.000 stažení během asi čtyři dny.

Škodlivé aplikace poslal osobní údaje, včetně telefonu unikátní číslo IMEI, aby US-založený server. Horší je, že zneužil bezpečnostní chyby na root telefonu, a instalovány backdoor aplikace, která umožňuje další software k instalaci do mobilních telefonů. Ačkoliv Google má nyní očistil žádostí z trhu, zakořenění a backdoor znamená, že každý, kdo má spustit jednu z škodlivými programy by měly obnovit svůj telefon na skladě podmínek je vyčistit. Vady použité na root operačního systému byla stanovena v Android 2.2.2 a 2.3, takže uživatelé těchto verzí by měl být schopen dostat pryč s pouhé odstranění aplikace. Programy byly všechny (re) publikoval osobu s názvem Myournet, taky byla odstraněna z trhu.

Přečtěte si zbytek tohoto článku ...

Přečtěte si komentáře k tomuto příspěvku


Žádné komentáře:

Okomentovat