neděle 27. února 2011

Výzkumníci debut one-krychlový milimetr-počítače, chtějí držet ji ve svém oku

Zajímavé novinky na url:http://www.engadget.com/2011/02/26/researchers-debut-one-cubic-millimeter-computer-want-to-stick-i/:
Tento jako-z-ještě-nejmenované mini počítač byl vyráběn jako implantabilní monitor nitroočního tlaku u pacientů s glaukomem, ale jeho tvůrci si představit budoucnost, kdy jsme všichni plazí se malí prevíti. Nástupu do něco málo přes jeden kubický milimetr prostoru, věc plniva snímač tlaku, paměť, thin-film baterie, solární článek, bezdrátový rozhlas, a minimum-energie mikroprocesor všechny do jednoho velmi malé průsvitné nádoby. Procesor za tento malý chlapík používá "extrémní", režim spánku, aby to podřimuje v 15-minutových intervalech a sání až 5,3 nanowattů v bdělém stavu, a jeho baterie vydrží 10 hodin mimo vnitřní světlo, nebo jeden a půl hodiny sluneční paprsky. Pomocí čidla k měření nitroočního tlaku a rádio komunikovat s externí čtečku, systém se bude průběžně sledovat průběh glaukomu, bez ty otravné kontakty . Samozřejmě, šílených vědců za to se těšit na den, kdy malé zařízení, bude dělat mnohem více, s každým z nás, třímající stovek počítačových implantátů celého našeho těla - vypadá jako světlou budoucnost pro cyborgdom .

Výzkumníci debut one-krychlový milimetr-počítač, který chcete držet ji v oku původně objevila na Engadget na so. 26 únor 2011 17:43:00 EDT. Přečtěte si prosím naše podmínky pro použití krmiv .

Permalink CNET | zdroje University of Michigan | Poslat | Komentáře

Žádné komentáře:

Okomentovat