středa 9. února 2011

Superpočítač IBM Mira dělá deset petaflops s lehkostí, posunuje nás blíže k exascale-třída výpočetní

Zajímavé novinky pohlížet http://www.engadget.com/2011/02/09/ibms-mira-supercomputer-does-ten-petaflops-with-ease-inches-us/:
Pozdravit Blue Gene / Q, nebo pokud hledáte něco trochu méně zastrašující, "Mira". To je IBM nejnovější a nejlepší lektvar, deset-petaflop superpočítač schopný běhu programů v deset kvadrilion výpočtů za sekundu. Těžko říct, kdo by vyhrál mezi Mira a Watson , samozřejmě, ale není absolutně žádných pochyb, kdo by vyjít na vrcholu, pokud Mira byl postaven proti její předchůdce Intrepid (nápověda: Mira je 20x rychlejší). K tomu, aby to všechno v perspektivě, IBM 's zvonění v této:
"Kdyby každý muž, žena a dítě ve Spojených státech provádí jeden výpočet každou sekundu, trvalo by jim téměř rok udělat tolik výpočtů Mira bude dělat za jednu sekundu."
Mira je další zastávka je na US Department of Energy Argonne National Laboratory, kde to bude použit k řešení 16 projektů zejména to, že byly čerpány z fondu návrhů získat přístup k její schopnosti. Jsme řekli, že mezi ně patří řada iniciativ - od snižování energetické nedostatky v dopravě a vývoj pokročilých konstrukcí motorů na Urychlilo pokrok v energetických technologiích - a včas, mohlo by to vést k exascale-počítače třídy ", která bude rychlejší než petaflopové-počítače třídy faktorem tisíc. " A zde se dostáváme nadšeni 5GHz Core i7 .

Pokračovat ve čtení Superpočítač IBM Mira dělá deset petaflops s lehkostí, posunuje nás blíže k exascale-třída výpočetní

Superpočítač IBM Mira dělá deset petaflops s lehkostí, posunuje nás blíže k exascale-třída výpočetní původně objevila na Engadget na st. 09.2.2011 11:23:00 EDT. Přečtěte si prosím naše podmínky pro použití krmiv .

Permalink | zdroje IBM | Poslat | Komentáře

Žádné komentáře:

Okomentovat