čtvrtek 10. února 2011

Pelikán Imaging prototypu pole kamery by mohly vaše fotografie lépe, telefony tenčí (video)

Zajímavé novinky pohlížet http://www.engadget.com/2011/02/10/pelican-imagings-prototype-array-camera-could-make-your-picture/:
Pelikán prototypu pole kamery by mohly vaše fotografie lépe, telefony tenčí (video)
Pokud chcete hledat život na jiné planetě nemáte postavit radioteleskop, který je míle široký, budete stavět spoustu menších a vytvořit řadu z nich. Jak se ukazuje, že základní myšlenka díla pro zachycení viditelných vlnových délkách stejně. Je to tzv. plenoptic fotoaparát , používat řadu velmi malých čoček, které v kombinaci, může vytvořit obraz stejně dobře jako větší. Pelikán Imaging je z velké části zájem na tenký faktorem takového systému by mohla nabídnout, případně počítat s tenčí telefony, ale mohlo by to také otevřít dveře na některé zajímavé efekty. Podívejte se na video po přestávce na příklad dynamického ovládání clony tento druh nastavení může dovolit, kde můžete měnit ohniskové rovině obrazu po jeho přijetí. Vzhledem k malé velikosti pole zde asi nemohl dělat nic moc šílený, jako vyfotit přes strom, ale dny neostrá cameraphone záběry by se nakonec mohlo být u konce - pokud to skutečně přijde na trh.

Pokračovat ve čtení Pelican Imaging prototypu pole kamery by mohly vaše fotografie lépe, telefony tenčí (video)

Pelikán Imaging prototypu pole kamery by mohly vaše fotografie lépe, telefony tenčí (video) se původně objevila na Engadget na čt. 10 únor 2011 11:05:00 EDT. Přečtěte si prosím naše podmínky pro použití krmiv .

Permalink CNET | zdroje Pelikán Imaging | Poslat | Komentáře

Žádné komentáře:

Okomentovat