úterý 12. července 2011

Zipments: Zaarly kurýrní služby přijíždí do New Yorku a Chicagu

Zajímavé novinky na URL:http://feedproxy.google.com/~r/Techcrunch/~3/GEYNMuWAnRA/:

V březnu jsme psali Zaarly , startup, který vám umožní přidávat zvláštní práci a najít někoho, kdo by ji dokončit za mírný poplatek. , A podobné služby, jako je TaskRabbit , se zdokonalovali v na hlavní myšlenka: je spousta inteligentních, pracovité lidi, kteří mají trochu volného času a rád bych, aby se pár babek v průběhu mimo pracovní dobu. A jsou tam i spousta lidí, kteří by rádi přeskočit běh na čistírnu, když se zpráva o příští ráno 7AM.

Teď je tu spuštění tzv. Zipments , že svou nabídku podobnou službu se nepatrně odlišným Twist: jsou zaměřené výhradně na práci kurýra (nebo, jak říkají jim, logistika). Potřebujete něco dodat v mžiku? Spusťte Zipments, stanovit cenu, a někdo (doufejme) bude připraven doručit do hodiny.

Stručně řečeno, Zipments se snaží vytvořit crowdsourced kurýrní službu, která vám umožní posílat věci přes celé město na levné. Tato služba je žít v Grand Rapids, Michigan od května, a od dnešního dne je rozšíření do Chicaga a New York City.

Rozhraní pro Zipments, který je v současné době pouze pro web, ale je mobilní aplikace ve stavbě, je velice jednoduché: můžete popsat práci, vyznačit v počáteční a koncový bod na mapě, a říct, jak dlouho to může trvat (stanovený čas musí být přiměřený). Můžete nastavit výchozí cena, ale ostatní uživatelé mají možnost provést další nabídky (buď vyšší, pokud si myslí, že práce stojí za víc, než se ptáte, nebo nižší, pokud to stojí velká konkurence). Vyberte si někoho, kdo sloužil jako kurýr a oni pošlou své telefonní číslo, pick-up/delivery adresy a další důležité informace.

Slovo "kurýr" může připomínat dávný TechCrunch čtenáři nešťastné, jako začínající Lickety lodí , které byly v podstatě agregátory profesionální kurýrní služby. Rozdíl je, že Zipment není spoléhat na tyto odborné služby, takže zúčastněné ceny by měly být nižší.

Samozřejmě, že přichází s kompromisem: Zipments nedělá moc zaručit, že Vaše objednávka bude řádně vyplněn (tam je malé riziko, že někdo mohl vlastně utekl s tím, co chcete dodáno). Služba pár věcí k řešení tohoto - budete potřebovat PayPal účet k registru, například, takže uživatelé nejsou anonymní. A každý uživatel má profil, kde si můžete nechat špatné hodnocení, pokud máte špatné zkušenosti. Ale v současné době, a to i společnost není doporučující používat k přepravě velmi důležité a hodnotné zboží. A v budoucnu, budou hledat do nabídky pojištění a možnosti propojení těchto citlivější pracovních míst.

Zipments nezdá mít žádné konkurenty, kteří se zaměřují výhradně na těchto kurýrní úkoly, ale pokud se startuje, není těžké si představit, TaskRabbit nebo Zaarly zahájení podobný výrobek (a můžete se samozřejmě po doručení úlohy na obě tyto Služby dnes).


Žádné komentáře:

Okomentovat