úterý 12. července 2011

Transparentní graphene reproduktory s potiskem inkoustové tiskárny, lo-fi hudební okna jsou na cestě

Zajímavé novinky na URL:http://www.engadget.com/2011/07/12/transparent-graphene-speakers-printed-with-inkjets-lo-fi-musica/:
Transparentní graphene reproduktorů
Dodávám, že kouzelný materiál známý jako graphene na seznam věcí, které můžete udělat s inkoustovými tiskárnami spolu s OLED , solární panely , a lehký-ohýbání metamateriály . Vědci na Seoul National University použité tiskárny a techniku ​​známou jako napařování opustit tenkou vrstvu grafitu na základě vodiče na listy PVDF (poly vinylidenfluorid). Sendvič PVDF mezi graphene elektrod a použití proud ze zdroje zvuku byli vědci schopni vytvořit rovný a transparentní reproduktorů, které by mohly být začleněny do okna nebo obrazovky. Neočekávejte, že tuto nízkou spotřebou zdroje zvuku vyměnit hi-fi i když - protože se opírá o zkreslení náchylný piezoelektrický efekt, to asi nebude znít hodně lepší, než sluchátko na Váš mobilní telefon.

Transparentní graphene reproduktory s potiskem inkoustové tiskárny, lo-fi hudební okna jsou na cestě původně objevila na Engadget na út. 12.07.2011 13:40:00 EDT. Přečtěte si prosím naše podmínky pro použití krmiv .

Permalink Graphene-Info | zdroj RSC | Přeposlat | Komentáře

Žádné komentáře:

Okomentovat