úterý 12. července 2011

Indické Mobilní banka Eko zvyšuje $ 5.5 milión, výroba 270 milionů dolarů v platbách za rok

Zajímavé novinky na URL:http://feedproxy.google.com/~r/Techcrunch/~3/ChvMSOJ4OgQ/:

Inovativní mobilní bankovnictví platformy Eko Indie Financial Services zvýšila 5,5 milionu dolarů ze sociálního Tvorba Investments fondu rizikového kapitálu, Promus Equity Partners a několik nejmenovaný angel investorů. Mobilní bankovnictví je jedním z nejzajímavějších trendů v tech svět venku Silicon Valley. A teď, že více lidí má mobilní telefony, než toalety na světě, je tu reálná šance na odstranění nebankovní mezeru.

Zapomeňte na iPhone pompézní finanční aplikace. Nejvíce inovativní věci jsou platby prostřednictvím mobilního telefonu se provádí pomocí základních SMS, a to dramaticky mění finanční lidí. Úspora stoupat, když peníze nejsou snadno dostupné, lidé mohou bezpečně cestovat mezi obcemi bez obav, že budou okradeni, a platit za zboží a služby již nepotřebuje osobně transakce.

Nejchladnější část tohoto trendu: Hodně kroky jsou ze strany za účelem dosažení zisku společnosti, je podpora skupin a nevládních organizací. Pomáhají milionům lidí a budování soběstačného podniky, které finanční prostředky. Jeden z nejžhavějších Sequoia Capital indických investic bylo SKS mikrofinancování, což mikroúvěrů v duchu Grameen Bank a šel veřejnost v loňském roce více než-upsaného IPO. Další dva z mých oblíbených v Indii Pune bázi SMSOne , SMS založené Newsletter, který přináší doslova život zachraňující informace indickém venkově, a VNL , což telekomunikační služby mají lidé k dispozici za méně než 2 dolary na uživatele za měsíc ziskem.

Indie vyniká u těchto typů začínajících a dobrá věc: Méně než 14 milionů lidí pracují v oficiální ekonomice Indie, a více než 700.000 Indů stále žijí ve vesnicích bez přístupu na silnice, kanalizace a elektřiny. Dosažení chudé digitálně, je jediný způsob, jak uvolnit obrovské demografické potenciálu země.

Je tu širší kulturní dopad těchto služeb, jako je příliš. Jak Eko Zakladatel Abhishek Sinha vysvětlil v poslední době jsme se setkali, "Mou povinností je narušit aspirace ostatních lidí úrovních. Proč by ne všichni mají velké sny? Žádné další peníze dávat ve sklenici, nic víc peněz do šití falešné kapsy uvnitř košile, žádné další peníze pod matraci. Nebankovní chudé v Indii budou mít pouze skutečné kontroly nad svou finanční budoucnost, kdy je hotovost z každého fyzického dosahu. "

Poprvé jsem se setkal s Sinha (na snímku vpravo) v Dillí v listopadu 2009, setkal se s ním opět na mé další výlet a my jsme zůstal v kontaktu dodnes. V poslední době jsem ho viděl už zpracované méně než 1 milion dolarů transakcí po celou dobu podnikání. Už jen nasadit výrazný posun ve strategii, která je zřejmě pracuje: Za posledních dvanáct měsíců po našem posledním setkání Eko zpracoval neuvěřitelných 270 milionů dolarů v transakcích, většina z nich za méně než pár dolarů najednou.

Co se mi líbí jeho přístup je to, jak drop-mrtvých jednoduché Eko je zcela na míru pro základní potřeby masivní Indie nebankovní trhu. Tento produkt se opírá o numerický systém, aby lidé nemuseli vědět, jak na text abecedně, nemusí mluvit určitým jazykem nebo dialektem, nebo dokonce vědět, jak číst ji používat. Ověřovací systém je papírové verze RSA tokenu, že VeriSign schválila brzy. (Můžete si přečíst více o tom v mém předchozím

Žádné komentáře:

Okomentovat