neděle 3. července 2011

Google je "pí" tváří v tvář

Zajímavé novinky na URL:http://feedproxy.google.com/~r/Techcrunch/~3/A3gqRH6IW04/:

Jak jsme si všichni dobře vědomi Nyní, Google nevyhrál práva na 6.000 + Nortel bezdrátové a mobilní patentů. Místo toho, konsorcium představovat mnoho z jejich hlavní soupeři se. To je žihadlo . Ale jak se objeví další podrobnosti o dražbě sám, to opravdu vypadá, jako by Google nebyl na celou věc příliš vážně. A to je velká škoda. Vzhledem k tomu Android může být královsky našroubovat bez těchto patentů.

Konkrétně, Nadia Damouni Reuters zprávy , že dnes po jejich první " zástěrkou "snaze dostat míč do hry, Google vztáhl nabídkách 1902160540 dolarů, 2614972128 dolarů - a 3,14159 miliard dolarů. Je-li tato čísla vypadají známé, je to proto, že jste pitomec. Brunova konstanta, Meissel-Mertens konstanta, a ano, Pi. To je, jak Google se nabídky na možná nejdůležitější aukce Už někdy zůčastnit

Není divu, že ti na druhém konci aukce neměli tušení, co Google dělá. A našel jejich chování nevyzpytatelné a zvláštní.

"Google je nabízení s čísly, které nebyly ani čísla," řekl agentuře Reuters zdroje. "Buď byly svrchovaně jistý, nebo se nudili," uvedl stejný zdroj. To vedlo Reuters ohlásit:

Nebylo jasné, jakou strategii Google se používají, ať už chce zmást soupeře uchazečům, zastrašit, nebo jednoduše vyjádřit úcty, která je nedílnou součástí firemní persona. Bez ohledu na důvody, Google vylomeniny nefungovalo.

Ne, to ne. A nyní společnost vypadá jako obrovské zadky při zpětném pohledu.

Bylo by to jednu věc, pokud Google udělal to během aukce spektra v roce 2008 - které se nikdy neměla v úmyslu vyhrát. Oni prostě chtěli tlačit nabídky dostatečně vysoké, aby zajistily, že vláda bude prosazovat otevřené pravidla na prodané spektra (což Verizon nakonec vyhrál největší část ). Ale s patenty Nortel, Google absolutně to chci vyhrát. A mnozí ve společnosti očekává. Možná, které vedly k tomuto přes-důvěra a jackassery.

Jistě, při zpětném pohledu by se dalo říct, že Google není vyhraje tak jako tak - Reuters také uvádí, že Google byla ochotná jít jak vysoce jak 4 miliardy amerických dolarů a vítězná nabídka skončil být 4,5 miliardy dolarů. Ale znovu, oni nevěděli, že v té době. Mysleli si, že vyhraje a zřejmě mysleli, že mohou pobavit v procesu. Zatím, podle zdrojů agentury Reuters ", zjistili, že toto chování rezervovaný a off-putting. To rozhodně nepomohlo Google případu.

Nortel byl nepochybně šťastný, že prohlášení konsorcia představovat Apple, Microsoft, RIM, a jiní jako vítěz - i když musel vědět, tento výsledek bude spadat pod mnohem větší kontrolou (a jako takový, se mnohem více času v blízkosti), než když Google vyhrál.

Je smutné, že toto chování se zdá po nedávné MO Google. Chodí do situací, s velkou důvěrou, když by neměl, pak se zdají být překvapeni, když se věci zvrátit. Kde jsou ty hudební zabývá slíbil před více než rokem? Co takhle se zabývá televizní obsah pro Google TV? . Seznamu pokračuje Jak jsem napsal více než šest měsíců dříve , Google Zdá se, že žijí ve světě snů - a jsou to hrany nebezpečně blízko k prázdnotě.

Nemůžete přehánět, jak

Žádné komentáře:

Okomentovat