neděle 8. května 2011

Dalších 10 let bude výborný pro zřizovatele a VCs

Zajímavé novinky na url:http://feedproxy.google.com/~r/Techcrunch/~3/e__DljzD3cE/:

Poznámka redakce: toto je hostem příspěvek od spekulativního kapitálu William Quigley , generální ředitel společnosti Clearstone Venture Partners .

Začátkem tohoto týdne jsem se vydala zprávu o pozitivní změny, které nedávno proběhly v hlavním městě průmyslu podnik. Tyto změny jsou hluboké a budou mít trvalý účinek na obou aktiv rizikového kapitálu třídy, stejně jako dnešní start-up.

Hodně byl psán o takzvaný "zlatý věk" rizikového kapitálu v pozdní 1990 dot-com éry, kdy byly vytvořeny likes Netscape, Yahoo, Amazon a eBay.

Ano, ty určitě byly skvělé časy pro zakladatele a počáteční fázi investory, ale já vám v na malé tajemství: pro všechny lesk, ambice a tvrdá práce, které šly do budování těchto kultovní společnosti, drtivá většina zhodnocení kapitálu v těchto podnicích došlo až poté, co šel veřejnost.

Chcete-li řečeno jinak, odměny pro budování opravdu skvělý obchod - řekněme, že největší světová etailer nebo největší online aukční síň - časově hlavně na veřejných akcionářů. To je pravda. Ti, kteří šli přes všechnu těžkou práci přihlášení ke svému účtu E * Trade a kliknutím na tlačítko "Koupit". Se podíleli na více než 99% (doslova) z hodnoty vytvořené z těchto nádherných podnikatelů a jejich skvělé společnosti.

Nyní pochopili, nemám závidět veřejné investory, ale jako jeden zakladatel, rané fázi společnost zaměstnanec nebo investor (anděl nebo VC), proč se obtěžovat s ohledem na všechny rané fázi riziko, když by jste vydělali mnohem více právě nákup akcií Vaše společnost, jakmile to šlo veřejnosti?

Pojďme se také mějte na paměti, že veřejné podniky jsou obecně mnohem méně rizikové než soukromé. Méně práce a nižší riziko. To je, jak to bylo pro veřejnost akcionáře, ale že éra skončila nadobro. Dovolte mi, abych vám nějaký pohled na to, jak moc se věci změnily od posledního tech cyklu.

Amazon.com , největší světové internetové prodejce, šel veřejnost na 440 milionů dolarů ocenění. Těžko uvěřit, že? Společnosti v hodnotě 90000000000 dolar dnes stálo jen něco málo přes 400 milionů dolarů, když šel veřejnost v roce 1997. Že skrovný ocenění představoval méně než jeden násobek předal 12 měsíců příjmů, více více blízko spojený s vlnitou lepenku výrobce, než nejvýznamnější inovátor v oblasti maloobchodu v posledních 100 let.

eBay šel veřejnost na 650 milionů dolarů ocenění, což představuje méně než trojnásobek své příjmy dopředu. Kupodivu byla tato ocenění považuje za dostačující, i když v době své primární emise akcií, eBay již etablovala jako pre-přední aukční stránky na webu. Vraťte se na předchozí část roku 1990, a to ještě extrémnější. Cisco , nejvýznamnější firmou v oblasti síťových infrastruktur počítači, šel veřejnost na 225 milionů dolarů, což představuje ocenění jen něco málo přes jeden čas svých ročních příjmů.

Pamatujte si, že to měl být čas, kdy byla rizikového kapitálu a podnikání vysoce odměněn. Ukazuje se, až donedávna, veřejné investory, kteří čekali až do tvrdé práce byla dokončena a vzhůru bylo zřejmé, byli ti, kteří získali největší výnosy. Pěkná práce, pokud můžete najít.

Nyní jsme vstoupili do nové éry, éry úžasné, ve skutečnosti, pro ty, kteří odvahu založit podnik a odvahu postavit globální podnikání. Tato nová éra, to, čemu říkám "skutečný zlatý věk" pro společnost stavitele a

Žádné komentáře:

Okomentovat