čtvrtek 28. dubna 2011

MIT je geneticky modifikované viry podporu solárních-buněk účinnosti hnát nanotrubic

Zajímavé novinky na url:http://www.engadget.com/2011/04/27/mits-genetically-modified-viruses-boost-solar-cell-efficiency-b/:
Kouzelníci z MIT to udělal znovu. Po prověření umělé listí a Operabots z to-do seznamu, jsem se přesunul k zlepšení účinnosti solárních článků. Jejich technika kombinuje geneticky modifikované verzi M13 s virem uhlíkové nanotrubice, což již bylo prokázáno, že zvýšení účinnosti. Bohužel, některé nanotrubky zvýšit výkonnost solárních článků, zatímco jiní ji brání - a oba typy mají tendenci se shlukují, negovat své výhody. Modifikovaný virus M13, však může oddělit tyto dva druhy, stejně jako zabránit shlukování, které jsme viděli podobné použití Tabákový mozaikový vir vybudovat lepší elektrody . Přidání virus-tvořené struktury k barvení-senzibilizovaných solárních článků zvýšení účinnosti přeměny energie téměř jeden-třetina a pouze jeden další krok ve výrobním procesu vyžaduje, by mohlo být rychle nový přístup, která se využívá stávajících výrobních zařízení. MIT: prokazující opět, že viry jsou dobré pro více než jen bouchat své nepřátele.

MIT je geneticky modifikované viry podporu solárních článků-účinnost hnát nanotrubičky původně objevila na Engadget na st. 27 duben 2011 19:17:00 EDT. Přečtěte si prosím naše podmínky pro použití krmiv .

Permalink Inhabitat | zdroje MIT | Poslat | Komentáře

Žádné komentáře:

Okomentovat