pátek 4. března 2011

Výzkumníci najít chyby v neodymový magnet krystalickou strukturu, stále ještě v lásce s jeho osobnosti

Zajímavé novinky na url:http://www.engadget.com/2011/03/04/researchers-find-flaws-in-neodymium-magnet-crystalline-structure/:
Vzhledem k tomu, Číny stav jako světy největší producent vzácných zemin a jejich náchylnost k nedávné snížení vývozu o věci, všichni ostatní hledají způsoby, jak snížit závislost na vzácných zemin nebo optimalizovat využití těchto vyhledávaný prvky. No, neodymu je jeden z těch vzácných zemin, a tým z univerzity v St Pölten Rakousko nedávno objevil "poruchy v krystalické struktuře s magnety", které oslabují jejich magnetické pole - a tedy i účinnost všech těchto elektromotorů a tvrdé disky, které využívají tyto magnety. Pro tuto chvíli probíhá výzkum, který plně pochopit vlastnosti neodymu a další vzácné zeminy, takže jejich použití může být "optimalizovat". Nejsme úplně jistá, jak budeme využívat všech těchto optimalizace, ale doufáme, že to znamená levnější a výkonnější gadgets, televizory, auta a pro nás všechny.

[Obrázek zdroj: Thomas Schrefl]

Výzkumníci najít chyby v neodymový magnet krystalickou strukturu, stále ještě v lásce s jeho osobnosti původně objevila na Engadget na Pá. 04.03.2011 04:48:00 EDT. Přečtěte si prosím naše podmínky pro použití krmiv .

Permalink Physorg | zdroje Rakouská Věda fondu | Poslat | Komentáře

Žádné komentáře:

Okomentovat