pátek 4. března 2011

Google a Microsoft se spojily k boji geotagging patent troll

Zajímavé novinky na url:http://feeds.arstechnica.com/~r/arstechnica/everything/~3/8b4KPTcy-uU/google-and-microsoft-team-up-to-battle-geotagging-patent-troll.ars:

Ačkoli obvykle vnímána jako soupeři, Microsoft a Google se spojili své síly, aby žalovat patentový troll , Texas společnost GeoTag as, a jeho patent neplatné. Od července loňského roku, GeoTag žaloval nejméně 397 různých firem, včetně Boeingu, Pizza Hut, a Rolex, prohlašovat porušení patentu. Microsoft a Google jsou spolu tvrdí, že patent neměl být udělena, vzhledem k existenci stavu techniky.

Patentu, 5930474 , pokrývá jakýkoliv systém, který zobrazuje geografických dat, a to buď ve formě mapy nebo text, a pak poskytuje informace o zdrojích (zboží a služby) k dispozici v této zeměpisné oblasti. Kryté systémy kombinují geografie / mapování databáze, Yellow Pages-styl databází, a "místní obsah" databází, které přilepíme dva spolu tím, že uloží, které společnosti (atd.) jsou k dispozici v dané zeměpisné oblasti.

Většiny nebo všech 397 společností, je žalován GeoTag Inc jsou žalovány z důvodu své webové stránky obsahují vyhledávač obchodů funkce-dát do ZIP nebo PSČ, naleznete v blízkosti obchodů, informace, obvykle prezentovány na mapě. Tato mapa je v pořadí, často poskytované služby Mapy Google nebo Bing Maps, takže tyto společnosti Google a Microsoft zákazníkům.

Obě společnosti tvrdí, že jejich výrobky a využití jejich zákazníci 'z těchto produktů neporušují žádné z patentu platí tvrzení, a hledají trvalý příkaz zabránit GeoTag Inc žaluje od společnosti Microsoft nebo Google zákazníků. Dále, společnosti se snaží mít některé nebo všechny tvrzení v patentu neplatné, prohlašovat, že tam byl před uměním, které by měl mít za USPTO při udělování patentů.

Patentu sám má bohatou historii. Soubor v roce 1996, udělené v roce 1999, to bylo prodané a re-prodával různými subjekty, kteří mají bydliště v některé ze světových daňových rájů, včetně Lichtenštejnska a Britské Panenské ostrovy. Asi před dvěma lety to bylo prodáváno za +119.000.000dolar Antigua-based elektronické firmy platebních služeb Ubixo Limited (dříve M2 Global Ltd), a v červenci 2010 Ubixo točil pryč GeoTag jako samostatná společnost. GeoTag se nyní snaží získat kapitál s IPO . GeoTag jediná podstatná aktiva je patent (dokonce jít tak daleko, že hrdě chlubí se na jeho homepage ), což je klasický patent troll-to nevytvořil patent a nemá žádné produkty, které používají patent, ale existuje pouze žalovat společnosti, které to považuje za porušení práv.

Google a Microsoft se ocitli na stejné straně v patentových bitev předtím. V případě long-running Microsoft proti společnosti i4i XML, v současné době odvolání společností Microsoft, Google podal amicus krátký, vyjadřující postoj Redmond je.

Přečtěte si komentáře k tomuto příspěvku


Žádné komentáře:

Okomentovat