středa 16. března 2011

Vydavatel začíná každoroční e-knihy licencí pro knihovny, pokusy o těžbu krev z kamene

Zajímavé novinky na url:http://www.engadget.com/2011/03/15/publisher-starts-annual-e-book-licensing-for-libraries-attempts/:
Veřejné knihovny jsou v módě opět nyní, že e-čtenáři a e-knihy jsou tak populární, a vydavatelé se obávají trend. Ke zděšení mnoha a překvapení málo, HarperCollins publikovatelé stanovil své e-knihy vyprší po 26 pronájem - účinně, že jim kolem jeden-rok trvanlivost (za předpokladu, 2 týdny za pronájem x 26 = 52 týdnů). Takže teď cash-omezovaný veřejné knihovny mají pony se licenční poplatky na roční bázi, protože vydavatel je znepokojen tím, že "prodej e-knih do knihovny na věčné časy, je-li ponechány beze změny, by podkopalo vznikající e-knihy ekosystém." Jinými slovy, HarperCollins si myslí, že půjčování e-knihy stojí společnost peníze, to by mohla prodat. Vydavatel je první zacházet knihovna e-knih odlišně od tištěné podobě, a změny politiky způsobila, že někteří knihovníci k zastavení nákupu HarperCollins e-knih. By měl nový licenční systém stane trend, uvidíme, jestli knihoven jsou nuceni zastavit elektronické půjčování strany.

[Díky, Scott]

Vydavatel začíná každoroční e-knihy licencí pro knihovny, pokusy krev extrakce z kamene původně objevila na Engadget na út. 15 březen 2011 23:44:00 EDT. Přečtěte si prosím naše podmínky pro použití krmiv .

Permalink | zdroje New York Times | Poslat | Komentáře

Žádné komentáře:

Okomentovat