neděle 16. října 2011

Siri, Quora, a budoucnost vyhledávání

Zajímavé novinky na URL:http://feedproxy.google.com/~r/Techcrunch/~3/9iCqDvEmUNQ/:
Question mark

Poznámka redakce: Přispěvatel Dan Kaplan vede produktového marketingu pro Twilio a občas píše o extrapolaci současného do budoucnosti.

Se vzestupem Google +, pokles kontroverzní Aktivita podle tech slavných lidí a půvab dalších zbrusu nové věci, většina z tech stiskněte změnil zaměření své pohledy od Quora , můj oblíbený spuštění v roce 2010.

No teď, že Apple je pryč a integrované nejnáročnější část AI někdy vidět světlo na spotřebitelském trhu do svého iPhone 4S, jsem si myslel, že je na čase, aby kartáč některé nečistoty z ramen Quora a posvítit na to, co budoucnost společnosti mohla držet.

To, co většina lidí, kteří nedostanou Quora nechat ujít, když odepsat jako "další Q & A místo" (nebo co to je, že řekneme, že odepsat), je toto: Když se poprvé zahájen Quora na podzim roku 2009, zakladatelé Quora je a jejich první splátky Designer Rebeka Cox vytvořené jádro z nejpůsobivějších "subjektivní extrakci znalostí" stroj někdy postavila. (Ano, Wikipedia zaslouží svém kontě jako první kolos tohoto prostoru, ale Quora je umístěn nakonec využili jeho plášť. Mezitím můžete tvrdit, že celý internet je nejvíce působivý subjektivní extrakci znalostí technologií někdy postavené, ale to je jen sémantika) .

Tím, že kombinuje odpověď hlasovací mechanismus a za odměnu závislosti smyčky (upvotes jsou crack) s přísným identity požadavek a jeden s mnoha následovníka modelu, Quora začal řešit problém získávání kvalitních zkušenostní poznání z lidské kolektivní hlavu a dostat do strukturované podobě na internetu. A co víc, Quora je také použití lidstva kolektivní moudrost, aby jej řadí.

S tímto motorem, Quora je budování databáze lidské zkušenosti, která mohla obsahovat odpovědi na spoustu otázek lidí s iPhone v budoucnosti může mít.

Což mě přivádí zpět k Siri.

Pro ty z vás, kteří si přes to ještě ani nebyla hráli s iPhone 4S, Siri je převratnou technologii: co umí převést zkomolit lidského jazyka do cíleného volání API, které následně vytáhněte správné informace z potenciálně stále se rozšiřující řadu databází (za předpokladu, že Apple jeden den integrovat do jiných databází Siri, který jsem si jistý, že bude). Hlavní věc, která stojí mezi Siri a nejlepší odpověď na naše otázky pravděpodobné je, že databáze, která obsahuje odpovědi na tyto otázky je stále ve vývoji.

To work in progress, je Quora, což je pravděpodobně důvod, proč jsem slyšel zvěsti, že některé rozsáhlé vyhledávání a reklamu společnosti, která bude jít do nejmenované následující odstavec údajně nabídl zaplatit více než $ 1B k jeho získání.

Pokud to fáma je pravda, znamená to, že Google se podíval na Quora a pochopil závažnost hrozby. Pokud je to pravda, znamená to, že někdo dělat na vysoké úrovni strategického rozhodování na Google nevěnuje pozornost. Jak jsem psal v příspěvek o Quora a Google v březnu:

Zvažte internet, na kterém nejlepší odpovědi na většinu našich dotazů pocházet z obrovské, stále hlučný rozlohy World-Wide-Web, ale z koncentrované znalosti a zkušenosti svých m

Žádné komentáře:

Okomentovat