pátek 21. října 2011

Microsoft rekordní příjmy i přes netbook kanibalizace

Zajímavé novinky na URL:http://feeds.arstechnica.com/~r/arstechnica/everything/~3/sTjuovdXGSs/microsoft-posts-record-earnings-in-1q-fy2012-in-spite-of-netbook-cannibalization.ars:

Společnost Microsoft vydala své prohlášení zisk za první čtvrtletí svého finančního roku 2012, a to bylo jiný nárazník čtvrtletí softwarový gigant. Tržby 17,37 miliardy dolar, je první čtvrtletí rekordní, a to až o 7 procent meziročně o rok, a bití analytik odhadů 17,2 miliardy dolarů. Provozní zisk činil 7,2 miliardy dolarů, čistý zisk byl 5,74 dolarů a zisk na akcii činil 68 ¢, rok od roku zvyšuje o 1 procento, o 6 procent a 10 procent, resp. Velké zisky přišel z obchodního prodeje Office, Microsoft různých serverových aplikací, av menší míře i pokračující silný výkon Xbox 360.

Windows a Windows Live divize vykázaly tržby 4,87 miliardy amerických dolarů, což je o 2 procenta ve stejném období loňského roku. Windows 7 pokračuje prodávat dobře, bít do celkové tržby 450 milionů EUR v září. Celkový trh s počítači rostl o 1 až 3 procenta, a OEM licencí vzrostly o 4 procenta, meziročně o rok, s tím silnější růst na rozvíjejících se trzích, než rozvinutých regionů. Obchodní PC trh vzrostl o 5 procent na asi 35 milionů počítačů, s prodejem licencí pro firemní zákazníky roste o 6 procent. Celková spotřební trh stagnoval. Prodej tradičních počítačů, aby spotřebitelé byli ostře, o 14 procent. Nicméně, tyto zisky vyrovnány podobně prudkému poklesu prodeje netbooků na trhu, který Microsoft říká, že je "vybrakoval". Do budoucna společnost počítá Ultrabooks ke zvýšení prodeje Windows.

Přečtěte si zbytek tohoto článku ...

Přečtěte si komentáře k tomuto příspěvku


Žádné komentáře:

Okomentovat