pátek 21. října 2011

EU k zahájení prvních dvou družic Galileo dnes, stejně jako satelitní navigační systém se potácí dopředu

Zajímavé novinky na URL:http://www.engadget.com/2011/10/21/eu-to-launch-first-two-galileo-satellites-today-as-sat-nav-syst/:
EU satelitního navigačního systému Galileo se potýká s řadou zpoždění a překročení rozpočtu v posledních měsících, ale jeho budoucnost vypadá o něco jasnější, teď, když jsou jeho prvních dvou družic připravený ke startu. Evropská kosmická agentura by měla poslat družice do vesmíru dnes v rámci dlouhodobého projektu, který bude stát přibližně € 7 miliard eur (asi 9,6 miliard dolarů). Kritizovaný startovat z Kourou ve Francouzské Guayaně, dvojice satelitů bude jezdit na zadní straně ruská raketa do výšky téměř 15.000 kilometrů, kde na ně čekají testovací systém funguje i ve vesmíru i na Zemi. Pokud vše půjde podle plánu, budou se také stalo Galileo je první operační satelity, vydláždění cesty, státní úředníci, pro mnoho mnoho dalšího. Ve skutečnosti, Evropská komise má v úmyslu dokončit 30-družic do roku 2019, se dvěma plánuje spustit v průběhu každé čtvrtletí od roku 2012. Myšlenka, samozřejmě, je nabídnout Evropanům alternativu k provozovaných USA GPS, s volnou služby zákazníkům podle plánu zahájit v roce 2014, po němž následuje přesnější, placená služba v roce 2020. Nicméně jde o rozpočtové strašákem nad projektem, který podle ES, již nasbíral vývoj a nasazení účet přes € 5 miliard EUR (6800000000 dolarů), od roku 2003. Komise předloží návrh na dokončení vlád členských zemí EU do konce roku, v naději, že získání tohoto příplatek € 7 miliard ačkoli to může čelit stále naléhavější kritice, vzhledem k současné ekonomické situaci zarputilý. Zůstává však nepravděpodobné, že Galileo bude zcela vypnut, as EU říká, že by to mohlo přinést navíc € 90 miliard ročního příjmu, po dokončení.

EU k zahájení prvních dvou družic Galileo dnes, stejně jako satelitní navigační systém se potácí dopředu původně objevila na Engadget na Pá. 21 říjen 2011 04:00:00 EDT. Přečtěte si prosím naše podmínky pro použití krmiv .

Permalink | zdroj Business Week | Přeposlat | Komentáře

Žádné komentáře:

Okomentovat