pátek 21. října 2011

Dospívání "IQ může stoupat (nebo klesat), a to díky změnám v mozku

Zajímavé novinky na URL:http://feeds.arstechnica.com/~r/arstechnica/everything/~3/pIn2I8BwS2c/teens-iqs-can-rise-or-fall-thanks-to-changes-in-the-brain.ars:

Zde je několik dobrých zpráv pro rodiče dospívajících: Pokud je váš teenager se zdá být trochu zkažený ve zpravodajské oddělení, je možné, že on nebo ona není odsouzena k životu v duševní poruše. Na druhou stranu však může být děti, které ukazují první známky vysoké inteligence není strava, stejně jako si myslíte, že ano. Tato informace pochází z nové studie v Nature, který ukazuje, že IQ je překvapivě variabilní během dospívání, a že tyto změny jsou spojeny se specifickými změnami ve struktuře mozku.

V průběhu studie byly skupina 33 teenagerů podán 2 IQ testy: jeden v raném dospívání a druhý v pozdní pubertě. Oba se spoléhal na běžně používaných testů inteligence Weschsler. V době, kdy každý test IQ, každý teenager měl strukturální mozku pomocí MRI stroj. Žádný z účastníků věděl, že by byl volán zpět na druhý test o pár let později.

Přečtěte si zbytek tohoto článku ...

Přečtěte si komentáře k tomuto příspěvku


Žádné komentáře:

Okomentovat