úterý 25. října 2011

Library of Congress se ptá: Jak bychom se měli nechat si zlomit DRM?

Zajímavé novinky na URL:http://feeds.arstechnica.com/~r/arstechnica/everything/~3/FPlzGUtQn-w/library-of-congress-asks-how-should-we-let-you-break-drm.ars:

Již popáté od Digital Millennium Copyright Act (DMCA) schválený v roce 1998, knihovna kongresu se chystá udělit omezená práva prolomit DRM zámky na digitální obsah. Ne že by to vadí hodně, a to i přes rostoucí ochotu v knihovně udělit takové povolení, vlastní nástroje, většina lidí potřebuje, aby se vyhnula DRM zůstat zakázáno. I když budete chtít využít svého práva podle zákona, budete pravděpodobně porušit zákon, aby tak učinily.

DMCA dělal to nezákonný obejít většinu DRM a "provoz" na nástroje, které pomohou udělat. Ale zajistit, aby DRM by neměla být zneužívána moc špatně, zákon také udělil Library of Congress právo udělovat výjimky každé tři roky. Knihovna nemohl dělat DRM-právní nástroje na prolomení, ale, a to také nemůže dělat výjimky trvalé. Jednou za tři roky by reset, což velkých hudebních vydavatelství, filmová studia, a dokonce i Apple šanci zrušit je.

Přečtěte si zbytek tohoto článku ...

Přečtěte si komentáře k tomuto příspěvku


Žádné komentáře:

Okomentovat