čtvrtek 8. září 2011

Michael S. Hart, e-book vynálezce a zakladatel projektu Gutenberg, umírá na 64

Zajímavé novinky na URL:http://www.engadget.com/2011/09/08/michael-s-hart-e-book-inventor-and-project-gutenberg-founder/:
Je tu několik smutná zpráva přichází z Illinois dnes, kdy Michael S. Hart, e-book vynálezce, který založil projekt Gutenberg, zemřel ve věku 64 let. Hart literární cesta začala v roce 1971, kdy se digitalizovány a distribuovány jeho první text, poté, co byl inspirován zdarma výtisk prohlášení nezávislosti našel na University of Illinois, Urbana-Champaign. Ten stejný rok, Tacoma, Washington založil nativní projekt Gutenberg - ". Rozebrat bary nevědomosti a negramotnosti" on-line knihovna, která má za cíl "podporovat vytváření a distribuci knihy" a V roce 1987, si už digitalizované celkem 313 knih, včetně děl od Homéra, Shakespeara a bible, předtím, než zaměstnají další dobrovolníky, aby pomohli. Jak v červnu, Hart průkopnická knihovna sídlí asi 36,000 prací v jeho sbírce (z nichž většina je ve veřejné doméně), se v průměru 50 nových knih dodal každý týden. Popsaný Projekt Gutenberg jako "horlivý technolog a futurista," Hart listy literární dědictví možná nejlépe shrnout jeho vlastními slovy. "Jedna věc, o knihy, že většina lidí si nemyslel, že je moc knihy jsou úplně první věc, kterou jsme všichni mohli mít tolik, kolik chceme, jiné než vzduch," napsal v červenci. "Zamyslete se nad tím na chvíli, že jsme na správné místo." Michael S. Hart je přežit jeho matky a bratra.

Michael S. Hart, e-book vynálezce a zakladatel projektu Gutenberg, zemře na 64 původně objevila na Engadget na čt. 08.9.2011 04:53:00 EDT. Přečtěte si prosím naše podmínky pro použití krmiv .

Permalink Adafruit | zdroj Projekt Gutenberg | Přeposlat | Komentáře

Žádné komentáře:

Okomentovat