čtvrtek 8. září 2011

Elektrifikovaná bakterie armáda zabije uranu, dává kapitán Planet boji o peníze

Zajímavé novinky na URL:http://www.engadget.com/2011/09/08/electrified-bacteria-army-kills-uranium-gives-captain-planet-a/:
Určitého typu "chlupatý" bakterií může být pouze odpověď na čištění radioaktivních úniků. Vědci z University of Southern California zjistili, že za určitých okolností mohl Geobacter sulfurreducens aby kovů, jako je uran méně rozpustný - v podstatě soustružení kovu do těžké kapky, spíše než být absorbovány. Vědci zjistili, že snížením teploty bakterií, to způsobilo vlasy-jako pili k rozšíření, který obklopil jed uranu a nakonec snížil přes velké vzdálenosti přenosu elektronů. Tento průlom by mohl pomoci poškozují zdroje uranu a jiných radioaktivních izotopů, kde bakterie za normálních okolností nemůže přežít - jak z Fukushima jaderné elektrárny , které zasáhly Japonsko v letošním roce. Vědci se domnívají, že jsem jen dotkli povrchu s tímto vývojem a jsou optimističtí ohledně budoucnosti bakterie "electromicrobiology", kterou můžeme jen dohadovat, rostl v popularitě po tomto 80. klasický hit rozhlasové a televizní vysílání (video po přestávce).

Pokračovat ve čtení Elektrifikované bakterií armáda zabije uranu, dává kapitán Planet boj o peníze

Elektrifikovaná bakterie armáda zabije uranu, dává kapitán Planet boj o své peníze původně objevila na Engadget na čt. 08.9.2011 15:29:00 EDT. Přečtěte si prosím naše podmínky pro použití krmiv .

Permalink iO9 | zdroj Vědecké Americe | Přeposlat | Komentáře

Žádné komentáře:

Okomentovat