středa 15. června 2011

Windows Phone plán aktualizace: jeden hlavní verze ročně

Zajímavé novinky na url:http://feeds.arstechnica.com/~r/arstechnica/everything/~3/pQUup0Fm-tA/windows-phone-update-schedule-obliquely-confirmed-one-major-version-a-year.ars:

Se původně očekávalo, ale nikdy předtím potvrdil, Microsoft plánuje pro Windows aktualizací telefonu byly vysvětleny výslovně inzerát , všech věcí. Nejprve si všiml MobileTechWorld , zaměstnání spec nastiňuje zásady aktualizace pro platformu-jeden hlavní aktualizaci za rok, a některé blíže neurčené množství menších aktualizací. Pozici v otázce, programový manažer roli, bude řídit vývoj těchto menších aktualizací.

S Windows Phone "Mango" díky na podzim, zhruba rok po vydání této platformy, toto potvrzení není samo o sobě velmi překvapující. Co je trochu více překvapující je, jak jsme se dozvěděli o politice. Ačkoli společnost výslovně říká, že pravidelné aktualizace jsou "klíčovou součástí" své plány pro platformu, je to vždy se zastavil vysvětlovat, co to znamená od "normální". V prvních osmi měsících na trhu, Windows Mobile byl aktualizován třikrát, ale pouze jeden z těchto aktualizací-"Nodo" kopírovat-a-vložit update-skutečně poskytovány žádné funkce pro koncové uživatele-. Další aktualizace byly "pre-Nodo", která umožnila aktualizaci na Nodo, a post-Nodo následné bezpečnostní fix.

Tento inzerát potvrzuje, že vzorem pro první rok bude replikovat v budoucích letech-ale doufejme, že bez stejná počáteční potíže , které způsobily tolik bolesti hlavy pro Nodo a pre-Nodo aktualizace.

Windows Phone stezky IOS a Android v řadě klíčových funkčních oblastí; více pravidelnou aktualizaci, vyplnit funkční deficity a dostat se do rukou uživatelů zlepšení ', se zdá zřejmé strategie. Takže je jedním z hlavních aktualizace za rok dost? To jistě může být: IOS má podobný plán jedné velké uvolnění každých 12 měsíců. Nicméně, je tu rozdíl: IOS přidává k těmto značný počet drobných aktualizací-i hojnější, než je počet Windows Mobile získal tak daleko, a další užitečné. Bez těchto časté drobné aktualizace, strategie, blíže k tomu Android, který má novou významnému uvolnění zhruba za šest až devět měsíců (kromě pravidelných aktualizací chyba-opravovat) by mohlo být lepší volba.

Pokud Microsoft je, aby se úspěch této aktualizace politiky, menší aktualizace, je třeba zlepšit. Ačkoli Mango bude skutečně podstatný upgrade-snadno stejnou velikost IOS hlavních update-drobné aktualizace byly, doposud více než trochu zklamáním, Microsoft nemá uzavřeno stálý pramínek nových funkcí, které se může pochlubit IOS, což znamená, že funkční rozdíl mezi platformami má jen rozšířilo po celou dobu životnosti Windows Phone je. Je to jasně oblast, která potřebuje zlepšit-a osoba, která se nakonec vyplní inzerované pozice může být zodpovědný za předpokladu, že zlepšení.

Přečtěte si komentáře k tomuto příspěvku

Žádné komentáře:

Okomentovat