středa 15. června 2011

USA DOJ greenlights Google 900 milionů dolarů nabídku pro patenty Nortel, Apple, RIM také zájem

Zajímavé novinky na url:http://www.engadget.com/2011/06/15/us-doj-greenlights-googles-900-million-bid-for-nortel-patents/:
Vypadá to, že Google bude moci ucházet o patentové portfolio Nortel je po všem, teď, že ministerstvo spravedlnosti má zváženo v této záležitosti. Podle Wall Street Journal, El GOOG je 900 milionů dolarů nabídka prošel vládní antimonopolní recenzi, jen pár dní před příští týden aukce. Soupeři jako Microsoft, AT & T a Verizon předtím podala stížnost u DOJ, argumentovat, že prodej 6.000 patentů Nortel to by nespravedlivou výhodu na aukci vítěze tím, že to s čerstvým arzenálu pro patent-porušení soudním sporům. Google však tvrdí, že potřebuje portfolio bránit proti právním problémům, protože má poměrně málo patentů na své jméno. DOJ zřejmě nevidí nic nezákonného s tímto argumentem, co zjistily, že singulární práva duševního vlastnictví, Nortel to by nepředstavují žádnou hrozbu pro konkurenci na trhu. To je samozřejmě hudba k uším Google, ale bitva ještě není u konce. Zdroje říci, že oba věstníku RIM a Apple se zajímají o podání vlastní nabídky pro patenty, a již začaly projednání s ministerstvem spravedlnosti. Žádná ze zúčastněných společností se vyjádřily k příběhu, ale to bude všechno jít dolů na 20. června, kdy konečně dostane aukce probíhá.

USA DOJ greenlights Google 900 milionů dolarů nabídku pro patenty Nortel, Apple, RIM také zájem původně objevila na Engadget na st. 15 červen 2011 13:51:00 EDT. Přečtěte si prosím naše podmínky pro použití krmiv .

Permalink | zdroje Wall Street Journal | Poslat | Komentáře

Žádné komentáře:

Okomentovat