sobota 4. června 2011

Apple, Google nabídky na patenty Nortel získání antimonopolní kontrolou

Zajímavé novinky na url:http://feeds.arstechnica.com/~r/arstechnica/everything/~3/0XGt4ZiCj0k/apple-bid-on-nortel-patents-getting-anticompetitive-scrutiny.ars:

Ministerstvo spravedlnosti USA začalo vyšetřovat má údajně nabídky ze strany Apple a Google v oblasti patentového portfolia Nortel je, aby se zajistilo, že nebudou žádné protisoutěžní vylomeniny, podle zdrojů mluvit s Wall Street Journal . Apple má zejména ministerstvem spravedlnosti zájem, zdroje prohlašují, protože společnost má nedávnou historii "[tvrdit] práv duševního vlastnictví vůči dalším společnostem."

Nortel, kanadská telekomunikační zařízení, které výrobce žádal o konkurzní ochranu v lednu roku 2009 , začalo sdružení jeho patentového portfolia v loňském roce na různé "technologie", kbelíky k prodeji jiným společnostem. řadu velkých jmen se dostal do první kole nabídek , včetně RIM, Apple a Google, které byly pravděpodobně jít po velmi ceněné Nortel 3G a 4G patentů.

Podle věstníku, ale Apple zájem o patenty Nortel je nějaký důvod k obavám. Společnost se podílí na několika duševního vlastnictví a patentových sporů s firmami jako Nokia , Samsung , HTC , a Amazon jak pozdní, a ministerstvu spravedlnosti nepochybně chce ujistit, že Apple nebude jen zneužívání Nortel portfolio za účelem žalovat více společností. Věstníku 's zdroje tvrdí, že Apple "byl v rozhovorech" s ministerstvem spravedlnosti, aby se tyto obavy.

Pokud jde o Google, ministerstvem spravedlnosti údajně již začal přezkoumávat její 900 milionů dolarů nabídku pro patenty, ačkoli tam jsou zřejmě žádné velké problémy hospodářské soutěže na konci Google.

Přečtěte si komentáře k tomuto příspěvku


Žádné komentáře:

Okomentovat