sobota 1. ledna 2011

Lidské Connectome Projekt mapy mozku circuitry, vyrábí super trippy grafiky

Zajímavé novinky pohlížet http://www.engadget.com/2011/01/01/human-connectome-project-maps-brains-circuitry-produces-super/:
Tým výzkumníků na lidská Connectome Project (HCP) byly rozdělovat myší mozky, jako je šunka vánoční zjistit, jak uchovávat vzpomínky, rysy osobnosti a dovednosti - plátky, které děláš, když jsou 29,4 nanometrů tlustý. Konečným cílem je spustit tyto malé plátky pod mikroskopem, vytvářet detailní snímky v mozku, a pak steh je zpět dohromady, nakonec vytvářet kompletní mapy mysli, nebo connectome. Tým, složený z vědců na Harvardu, UCLA, University of Minnesota, a Washington University, je ještě dlouhá cesta od rozřezání lidského mozku, částečně kvůli skladování omezení - obraz jednoho milimetru-kostka myší mozek používá o petabyte paměti. Lidský mozek by vyžadovalo miliony petabajtů, a neurčitý počet let, což spekulace, že odměna není vyplatí - i když, my jsme přesvědčeni, HCP tapety možnosti jsou naprosto stojí za to.

Lidské Connectome Projekt mapy mozku circuitry, vyrábí super trippy grafiky původně objevila na Engadget na So. 01.01.2011 10:29:00 EDT. Přečtěte si prosím naše podmínky pro použití krmiv .

Permalink NY Times | zdroje Lidské Connectome projektu | Poslat | Komentáře

Žádné komentáře:

Okomentovat