sobota 22. ledna 2011

Android zdrojový kód, Java, a porušení autorských práv: co se to děje?

Zajímavé novinky pohlížet http://www.engadget.com/2011/01/21/android-source-code-java-and-copyright-infringement-whats-go/:
Tak už je to zábavný den kódu forenzní křesla a právní analýzy na webu po Florian Mueller publikoval kus dnes ráno vycházející z Google přímo kopírovat někde mezi 37 a 44 Java zdrojové soubory v Android. To je samozřejmě zásadní obvinění, když viděl, jak Oracle je v současné době žaluje Google o patent a porušení autorských práv souvisejících s Java, a to podnítilo některé mimořádně tvrdé technické námitky, jako je tahle od ZDNet a tahle z Ars Technica. Námitky ve zkratce: soubory jsou dotčené testovací soubory, které nejsou důležité, pravděpodobně nejsou dodávány s operačním systémem Android, a všichni, aby se povyk kvůli ničemu.

Budeme jen říct rovnou ven: z technického hlediska, tyto námitky jsou zcela platné. Soubory v otázce se zdají být testovací soubory, byly některé z nich odstraněny, a tam je prostě žádný způsob, jak zjistit, jestli některý z nich skončila v lodní telefonu Android. Ale - a to je velký, ale - to je jen technická příběh. Z právního hlediska se zdá velmi pravděpodobné, že tyto soubory vytvářet větší odpovědnost za autorská práva společnosti Google, protože stav našeho současného autorského práva nečiní výjimky jak zdrojový kód stromů práci, nebo zda skript vložen v jiné licence, nebo zda tyto soubory dělal to do sluchátek. Jeden z nejdůležitějších příslušné právní otázkou je, zda nebo ne kopírování a šíření těchto souborů bylo povoleno Oracle, a odpověď jasně vypadá, že je "Ne" - i když Oracle licencovaný kód pod licencí GPL. Proč? Protože někde podél trati, Google vzal Oracle kód, nahradil GPL jazyk s neslučitelné Apache Open Source License , a distribuovaný kód pod licencí, která veřejně. To je vše, co potřebujete - pokud Google porušil GPL změnou licence, ale také porušil Oracle základní autorských práv. Nezáleží na tom, jestli Google zaměstnanec, scénář, robot, nebo Eric Schmidt je kočka změnu provedl - jakmile jste vytvořili nebo distribuován neoprávněnému kopírování, jste odpovědný za porušení .*

Proč v této věci? Vzhledem k tomu, že jsme jednání, že Oracle je mrtvý-set na vítězství této věci a nakonec extrahování per-sluchátko královskou hodnost na každém telefonu Android odesláno. V tomto kontextu, "tyto soubory nejsou důležité!" není vítězství ani přesvědčivý argument - a čím více tyto malé porušení dohromady, tím horší věci vypadají pro Google. Zda jsou nebo nejsou tyto soubory jsou "kouřící zbraň", není problém - je to, zda Android porušuje Oracle patentů a autorských práv, protože následky tak jako tak bude monumentální a dalekosáhlý. Nakonec, ačkoli, jediný člověk, který může vyřešit vše pro některé je soudce - a to bude trvat mnohem více času a výzkumu se tam dostat.

-
* Oni nejsou přímo srovnatelné, ale přemýšlet o Psystar případě druhé. I když Psystar zoufale chtěl tvrdit, že Apple OS X licenční smlouva byla neplatná , soudce nikdy jsem se tam dostal - on prostě rozhodl Psystar není povoleno kopírovat a distribuovat OS X, a rozmáchl kladivem . Je to opravdu tak jednoduché někdy.

Android zdrojový kód, Java, a porušení autorských práv: se to děje? Co se původně objevila na Engadget na Pá. 21 leden 2011 19:15:00 EDT. Přečtěte si prosím naše podmínky pro použití krmiv .

Žádné komentáře:

Okomentovat