čtvrtek 7. července 2011

Zuckerberg není tak jemné rýpnutí do Google Circles

Zajímavé novinky na URL:http://feedproxy.google.com/~r/Techcrunch/~3/cbN9iUCxKoA/:

Dokonce i Facebook odhalil několik nových produktů chatu ve středu, slon v místnosti byl Google je poslední pokus o vytvoření sociální sítě, Google +. Mark Zuckerberg se snažil odvrátit přímé srovnání slovy: "Každá aplikace bude sociální."

Ale on přece dělal jednu poznámku, kterou navrhl, jak se skutečně cítí + Google a jedním z jeho hlavních funkcí, kruhy. Zuckerberg nezmínil konkrétně kruhy, ale on dělal stát:

Definice skupin. . . všichni uvnitř skupiny, kdo ví co ještě je ve skupině

To se může zdát zřejmé, pokud jste hráli s kruhy. Kruhy rysem je, jak Google + kliky skupiny, ale to je zcela intuitivní , a mohou nastat problémy , když se srazí různé kruhy Je navržen tak, aby založili členové různých skupin lidí, nebo kruhy, sdílet věci s.

Ale Kruhy jsou jednosměrné, nebo asymetrické. Everyone nastaví vlastní Circles a nikdo neví, jejichž kruhu, jsou v. Secret kruhy by výstižnější popis. Zuckerberg se zdá být o tom, že ve skutečnosti nejsou skupiny, protože místo toho, každý ve skupině vědět, kdo další je ve skupině, to je přesný opak: nikdo neví, jaké skupiny jsou v.

Kruhy jsou tak zmatené, že Ross Mayfield vytvořil Slideshare pod vysvětlit vše. Facebook je "symetrické rozdělení" model, kdy dva lidé vzájemně potvrdit, že jsou přátelé, a pak může začít sdílet Stuf s ostatními soukromě nebo veřejně. Twitter je "asymetrické následovat" model, kde se lidé Tweet veřejně, každý může sledovat, co jsou vysílání, aniž by tato osoba vždy po zádech. Je to jednosměrná.

Google +, nicméně, "asymetrické rozdělení" model, kde se můžete podělit o jeden způsob, jak s lidmi, ale nemusejí sdílet. Je to něco jako kruh důvěry v Seznamte se s Fockers (pozor na videoklip ve třetím snímku), jen ne tak vtipný.


Žádné komentáře:

Okomentovat