pátek 14. října 2011

Má kouření hrnce vám blues? To může být v genech

Zajímavé novinky na URL:http://feeds.arstechnica.com/~r/arstechnica/everything/~3/MBInPDjzCSs/does-smoking-pot-give-you-the-blues-it-may-be-in-the-genes.ars:

Tam byli množství kontroverzních studií, které souvisí dlouhodobé užívání marihuany s různými formami duševních nemocí (včetně nejméně jednoho jsme vztahuje ). Nicméně, účinky krátkodobé použití obecně zdálo, že dost malé. Ale nová studie holandských teenagerů ukazuje, že užívání konopí může být spojeno s rozvojem příznaků spojených s depresí, ale pouze v případě dospívajících provádí určité genetické predispozice.

Existuje celá řada důvodů, proč při léčbě tímto výsledkem skepticky. Čísla jsou malé, existuje mnoho potenciálních matoucích faktorů, použité statistické analýze je poměrně neobvyklé, a zejména genetickou variantu, má za sebou dlouhou historii kontroverzní vztahy s různými rysy chování. Ale autoři ověřena jejich práci na druhém populace, která přinejmenším naznačuje, že studie je v návaznosti na cenu.

Autoři nové studie ukazují, že v historii výzkumu pohledu na vztah mezi depresivní chování a užívání konopí, ale záznam je dosti smíšený. Oni pak naznačují možné vysvětlení nedorozumění: konopí může vyvolat tyto příznaky, ale pouze v rámci těchto geneticky náchylný reagovat tímto způsobem.

Přečtěte si zbytek tohoto článku ...

Přečtěte si komentáře k tomuto příspěvku


Žádné komentáře:

Okomentovat